Linux Mint KDE in a new laptop

Forum rules
Before you post please read this

Linux Mint KDE in a new laptop

Postby blakeyed on Fri Jun 22, 2012 8:19 pm

Hi!

I've bought a new laptop, ASUS K53E SX1245V . I don't know if this problem happens on any other LM Edition, but when I boot into the live DVD, I am unable to activate Wireless LAN. Even when I do iwconfig I can't connect, and when I list wireless lan aps ( iwlist wlan0 scanning ) it says "Network is down" when I do ifconfig wlan0 up or set an address I get another error: "SIOCSIFFLAGS: Cannot assign requested address".

I thought Atheros AR9485 wasn't compatible with Linux, but I tested another live CD (System Rescue CD) and wireless lan works out of the box. aht9k module is loaded and ath9k_hw too as it is on SystemRescueCD.

Any ideas?

Thanks
blakeyed
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Wed Sep 07, 2011 1:49 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Linux Mint KDE in a new laptop

Postby wayne128 on Fri Jun 22, 2012 8:39 pm

My asus has atheros wireless too, however it is different from yours , mine is
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)


May be you can try this out.
Open a root terminal,
remove the ath9k by rmmod ath9k
then modprobe ath9k
see if these action can establish wireless connection
wayne128
Level 10
Level 10
 
Posts: 3317
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: Linux Mint KDE in a new laptop

Postby blakeyed on Fri Jun 22, 2012 9:41 pm

I couldn't do that because ath9k was in use, but after installing LMKDE it runs ok, i think it is only the installer, i was a bit scared.

Thank you wayne128 !
blakeyed
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Wed Sep 07, 2011 1:49 am


Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests