kdesudo:solved

Forums for the KDE Edition
Forum rules
Before you post please read this

kdesudo:solved

Postby addr on Sat Apr 26, 2008 3:20 pm

How do I stop kdesudo opening a box telling me that 'no command arguments have been supplied' after a fresh boot?
Kdesudo konqueror is working just fine.

I have checked autostart in .kde but it is not that.
Last edited by addr on Mon Apr 28, 2008 3:03 pm, edited 1 time in total.
addr
Level 1
Level 1
 
Posts: 45
Joined: Thu Apr 26, 2007 2:17 pm
Location: Brandon. Manitoba

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: kdesudo

Postby Fred on Sat Apr 26, 2008 9:15 pm

addr,

I am not sure I understand the question. You should not be using kdesudo in kde. The command you want is kdesu. The only time you need to use kdesu is when you need to do something as root. The rest of the time you should be running as a normal user.

Fred
Insanity: Doing the same thing over and over and each time expecting a different result.

Democracy is 2 wolves and a lamb voting on the menu. Liberty is an armed lamb protesting the electoral outcome. A Republic negates the need for an armed protest.
User avatar
Fred
Level 10
Level 10
 
Posts: 3356
Joined: Fri Jan 04, 2008 11:59 am
Location: NC USA

Re: kdesudo

Postby Boo on Sun Apr 27, 2008 4:45 am

check in
/etc/init.d/rc.local
and
/etc/xdg/autostart/*.desktop

there maybe a kdesudo command with no arguments in there somewhere.

Boo
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!
User avatar
Boo
Level 8
Level 8
 
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Re: kdesudo

Postby addr on Mon Apr 28, 2008 3:02 pm

All fixed. Thankyou.
addr
Level 1
Level 1
 
Posts: 45
Joined: Thu Apr 26, 2007 2:17 pm
Location: Brandon. Manitoba

Re: kdesudo:solved

Postby Bantam on Fri Oct 02, 2009 1:40 pm

How did you fix it? I have the SAME problem and i went into those files and looked and theres nothing saying KDEsudo in any of them....
User avatar
Bantam
Level 1
Level 1
 
Posts: 21
Joined: Wed Feb 20, 2008 4:13 pm

Re: kdesudo:solved

Postby mlippert on Sat Nov 07, 2009 7:06 pm

Bantam,
I was having this problem too.
KDE (I think by default) is set to save your session on logout, and restore when you log back in. It's likely that something running in your current session caused the problem and is getting saved and then causing the problem on your next login. I don't know where you can examine what's saved in the current session, but you might try shutting down as many apps as you can and then rebooting.

Mike
mlippert
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Mon Oct 19, 2009 8:31 pm
Location: Massachusetts, USA


Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests