KDE for Daryna ?

Forum rules
Before you post please read how to get help

KDE for Daryna ?

Postby mcastel on Tue May 06, 2008 8:13 am

Hello,

I am using a Daryna Linux Box, and I'm wondering if there is an easy way to use the KDE desktop environment inside my system, instead of the default Gnome environment. What if I install the kde core packages with synaptic ? In particular, I wonder if the system that I obtain is the same of the one provided by the KDE community edition, and if I take care of some packages to install or NOT to install...

Thanks in advance for any suggestion,

Marco
mcastel
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: KDE for Daryna ?

Postby Husse on Tue May 06, 2008 8:53 am

As stated many times before
You can install any desktop environment and log in to the one of your choice
but that does not bring you the KDE edition - there are lots of changes made to it you will not have
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: KDE for Daryna ?

Postby mcastel on Tue May 06, 2008 9:07 am

Thanks, and sorry, I was not aware that was a well discussed item ;)

Greetings,

Marco
mcastel
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy

Re: KDE for Daryna ?

Postby rfpa on Tue May 06, 2008 11:35 am

And this specificity has to be changed, in my opinion. :)
rfpa
Level 2
Level 2
 
Posts: 78
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:51 am
Location: Portugal

Re: KDE for Daryna ?

Postby mcastel on Tue May 06, 2008 11:49 am

rfpa wrote:And this specificity has to be changed, in my opinion. :)


Well, if not else, it would be nice that one had the possibility to obtain a fully KDE edition starting from the classical edition, in one (o few well documented) easy step. What about a metapackage?

Making a new whole installation seems a nonsense, to me ;)
mcastel
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy

Re: KDE for Daryna ?

Postby Husse on Thu May 08, 2008 6:38 am

The difference between the editions is rather large.
What about a metapackage?

This may be possible - perhaps with version 6 as we are to make a metapackage for upgrading to ver 6
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests