Mint 16 KDE install fails on Dell Optiplex 210L

Forum rules
Before you post please read this

Mint 16 KDE install fails on Dell Optiplex 210L

Postby Fox7799 on Thu Apr 03, 2014 5:45 pm

On some computers such as the Dell Optiplex 210L, the Mint install runs very slow and I get an ubi-partman failed with exit code 141 message. I create the partitions with Gparted on Puppy Linux 5.7.1 or 5.2.8 and do the manual Mint install. I tried recreating the Mint 16 KDE ext4 partition with the Mint DVD but it never completed the operation after a very long time. Any suggestions would be appreciated. Thanks.
Fox7799
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Sun Dec 29, 2013 1:51 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mint 16 KDE install fails on Dell Optiplex 210L

Postby Technobutler on Sun Apr 06, 2014 10:25 am

I have had a great deal of problems installing any linux to older dells

I believe the problem is that the "dianostic" partition is used as part of the bios and if it is removed them the boot options fail - I have managed to get it installed if I manually delete al partitions except the diagnostic partition and then allow mint to use all the free space .

As to slow - yes its painfully slow - Dell used the cheapest components and the dvd drives are notoriously slow for data - so slow in fact that the installer can timeout - its a case of wiggling the mouse whilst its installing - annoying but worth it
Technobutler
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Tue Apr 01, 2014 12:28 pm


Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests