hplip doesn't show up!!!

Forum rules
Before you post please read this

hplip doesn't show up!!!

Postby ensambles2000 on Sat Sep 20, 2008 4:58 pm

Hello, I have a weird problem... I'm trying to install a printer HP Photosmart C4180 on a laptop compaq presario 900US, and don't have any problem with the driver or the printer. my problem starts when I install the Linux Mint 5 KDE in the hard drive.
because when i'm using the Live CD the Hplip tool works very well, but when I decide to install the distro... everything work fine, except for the hplip cause I click on the icon and then nothing happen, I went to the Konsole and the program apparently is running (no error messages) but nothing appears. Is there anyone can help me....

Ohh and I'm sorry for my english i'm trying my best!!
ensambles2000
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Tue Sep 16, 2008 7:00 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: hplip doesn't show up!!!

Postby deadguy on Sat Sep 20, 2008 10:28 pm

hello ensambles2000,

I had the same issue.
as to why it's like that I have no idea???

so, this is what I did:

I removed the installed hplip driver with adept, then went to Hp's web sight and downloaded the latest version of there hplip Linux driver.
you can get version 2.8.9 Here.
instructions are there how to execute the .run file from the terminal.

hope this helps you.


Cheers,

Deadguy
User avatar
deadguy
Level 5
Level 5
 
Posts: 710
Joined: Wed Aug 15, 2007 9:41 pm
Location: Illinois USA

Re: hplip doesn't show up!!!

Postby ensambles2000 on Tue Sep 23, 2008 3:24 pm

Thanks a lot!!
It worked, now i can configured my hp printers...
ensambles2000
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Tue Sep 16, 2008 7:00 pm


Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest