kde 3.5 for mint 6

Forum rules
Before you post please read this

kde 3.5 for mint 6

Postby jozien on Sat Apr 25, 2009 9:55 pm

I have installed mint 6 on my ThinkPad T60 and I think it is great,
everything is working fine including wireless but I prefer kde 3.5.
I know kde 4 is available for mint 6 but I don't think it's ready for prime time.
Is there a how-to to install kde 3.5 on mint 6?
Any help would be appreciated.

TIA

jozien
jozien
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 17, 2008 5:53 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby Husse on Sun Apr 26, 2009 3:01 pm

That is not possible
I won't go into details but the difference between KDE4 and 3.5 is too big
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby jozien on Sun Apr 26, 2009 5:12 pm

Husse wrote:That is not possible
I won't go into details but the difference between KDE4 and 3.5 is too big


Thanks for the reply

Is there an iso available for an earlier version of mint that has kde 3.5?

jozien
jozien
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 17, 2008 5:53 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby Husse on Sun Apr 26, 2009 5:20 pm

Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby trsnrtr on Mon Apr 27, 2009 9:02 am

jozien wrote:
Is there an iso available for an earlier version of mint that has kde 3.5?

jozien


Mint 5 in KDE is very stable. I'm thinking of going back to it myself.
User avatar
trsnrtr
Level 1
Level 1
 
Posts: 46
Joined: Thu Jan 11, 2007 8:11 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby jozien on Mon Apr 27, 2009 10:04 pm

Husse wrote:http://www.linuxmint.com/edition.php?id=28


I tried to download mint 5 kde but your server is so slow.
Only get 35KB /sec, it will take 19 hours to download.
There is a dvd of mint 5 kde available for $10.00, I may go that route.

Thanks again

jozien
jozien
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 17, 2008 5:53 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby Husse on Tue Apr 28, 2009 5:58 am

35KB /sec

Eh?
At least ten times that is what you should get - depends of course on where you are and which server you select
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby jozien on Tue Apr 28, 2009 10:03 pm

Husse wrote:
35KB /sec

Eh?
At least ten times that is what you should get - depends of course on where you are and which server you select[/quote

I tried another server and was getting 300KB-1000KB and downloaded mint 5 kde in 45 mins.
Installed and am using it now. It is working fine.

Thanks again,

jozien
jozien
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Thu Apr 17, 2008 5:53 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby DJGM on Sun May 24, 2009 4:17 pm

Husse wrote:That is not possible
I won't go into details but the difference between KDE4 and 3.5 is too big


I too have Linux Mint 6 ... I installed it on my laptop earlier this week. I know there are some
major differences between KDE 4.x and 3.5.x, but why exactly is it not possible to be able
to install 3.5.x on LM6? GNOME is OK, but looks too simplistic and dated for my liking.

I agree that KDE 4.x is not quite ready for prime-time, and not totally stable yet, but I prefer
the much more stable and mature 3.5.x series. I'd rather not take a step back in my choice
of Linux distro to be able to install a better and more reliable version of KDE.

If other Linux distros can offer the choice between KDE 4.x and 3.5.x ... why can't Mint?
DJGM
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun May 24, 2009 4:02 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby WildSioux on Sun May 24, 2009 5:06 pm

DJGM wrote:If other Linux distros can offer the choice between KDE 4.x and 3.5.x ... why can't Mint?


Try this...
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=109&t=24857&start=15#p151409
Image
WildSioux
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Thu Jan 22, 2009 3:21 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby DJGM on Sun May 24, 2009 5:58 pm

Thanks for that, the instructions at this location listed on that thread appear to be what I've
been looking for. Despite a hiccup with it not liking the GPG key, I've now got a Terminal
window open on my laptop next to me, with a KDE 3.5.x installation in progress.

Here's hoping the installation is completed successfully . . .
Last edited by DJGM on Sun May 24, 2009 7:13 pm, edited 1 time in total.
DJGM
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun May 24, 2009 4:02 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby WildSioux on Sun May 24, 2009 7:00 pm

Let us know how it works out DJGM...

I have only tried 3.5 once but wasn't really impressed with the old interface. It would be interesting to try it out (with these instructions) to see if it works better than the distro I had tried before. I may try it on my Mint 7 RC1 before switching to final once released. That way if it is messed up during installation I can just start fresh.

BTW...what version are you trying this on, Mint 6?
Image
WildSioux
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Thu Jan 22, 2009 3:21 pm

Re: kde 3.5 for mint 6

Postby DJGM on Sun May 24, 2009 7:21 pm

KDE 3.5.10 was successfully installed, it's now up and running quite smoothly. The only issue
(albeit a relatively minor one) is that I have to start up my wireless connection manually,
but that's just a few quick clicks away, so it's a very trivial issue for me.

I'm running LM6, on a 6½ yr old Dell Latitude C610, with a 1.2GHZ PIII and 512MB RAM.
DJGM
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun May 24, 2009 4:02 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests