VLC not opening

Forums for the KDE Edition
Forum rules
Before you post please read this

VLC not opening

Postby photek on Fri Aug 07, 2009 5:18 pm

Hi

Just installed the new Mint 7 KDE CE
Everything went nice and dandy but... my beloved VLC won't open
It's VLC 1.0 , i tried with an older version too no luck
I ve been using Mint the Gnome edition and it was working just fine

Now i see something in the taskbar for few seconds and then disappears whithout doing anything
It's a brand new install, fresh, clean slate

Can anyone point me into the right direction please.
Appreciate it!
User avatar
photek
Level 1
Level 1
 
Posts: 23
Joined: Thu Aug 02, 2007 1:56 pm
Location: Montreal, Canada

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: VLC not opening

Postby richyrich on Fri Aug 07, 2009 6:11 pm

Hi,
Can you open a terminal and type vlc , then hit enter.

What error messages in the terminal ?
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4635
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm

Re: VLC not opening

Postby photek on Sat Aug 08, 2009 1:18 am

Here it is :

VLC media player 1.0.1 Goldeneye
[0x9f5a140] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
Segmentation fault


Typing cvlc gives me :

VLC media player 1.0.1 Goldeneye
[0x8fa1298] dummy interface: using the dummy interface module...
Segmentation fault
User avatar
photek
Level 1
Level 1
 
Posts: 23
Joined: Thu Aug 02, 2007 1:56 pm
Location: Montreal, Canada

Re: VLC not opening

Postby richyrich on Sat Aug 08, 2009 9:43 am

By searching through the VLC Forum,
You may have artifacts left over from 0.9.9, open Synaptic and type vlc in the search bar, is there anything left from your previous version? if so, un-install.

Make sure you have libdvdcss2 and libdvdread4 installed. (Synaptic)

Another thing, was to clear the cache & config files before doing the upgrade: ~/.cache/vlc , ~/.config/vlc

http://forum.videolan.org/index.php ( they can explain it much better than me - just search for "segmentation")

Richy
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4635
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm

Re: VLC not opening

Postby photek on Sat Aug 08, 2009 4:09 pm

I ended up removing it and reinstalling.
Along with this i thought it would be a good idea to install the video drivers(nvidia)
After rebooting i was staring at a white and gray checkered screen where i couldn't do anything
Did i mention i didn't have any sound?

3 hrs later and 2 smashed keyboards :-) i finally got my screen and my VLC back
The sound is still spotty. Now working later not.No error messages in any of the logs.Gotta dig a bit deeper.Didn't have time

Thank You for your help!!
User avatar
photek
Level 1
Level 1
 
Posts: 23
Joined: Thu Aug 02, 2007 1:56 pm
Location: Montreal, Canada

Re: VLC not opening

Postby richyrich on Sat Aug 08, 2009 4:17 pm

Glad you got it working. . . hmmm, audio . . .
Open a terminal and type lspci, hit enter , and aplay -l (small case L), enter, can you then post the two outputs back here?
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4635
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm

Re: VLC not opening

Postby DrHu on Sat Aug 08, 2009 7:29 pm

photek wrote:I ended up removing it and reinstalling.

And which version of VLC was installed then
--in Linux mint 7-gloria 32bit version, my VLC is version [0.9.9a Grishenko], audio/video are fine
User avatar
DrHu
Level 16
Level 16
 
Posts: 6292
Joined: Wed Jun 17, 2009 8:20 pm

Re: VLC not opening

Postby photek on Sun Aug 09, 2009 11:22 pm

OK

i really wanted to try KDE 4.X
I was hoping it got better from the last time i tried (when it came out)
Total disaster, and i'm talking obviously from my own experience

From the moment i installed it : sound working ...now and then, video crashed (yes it gave me blackouts!) no idea why, never happened ,the plasmoids(widgets) crashed whenever i was expecting the least, the system overall felt sluggish, unresponsive.Monitoring the system showed strange processor behaviour bouncing from idle 9%- 15% to 80- 90 whithout using anyting. ??!!!

Put back my trusted Gloria x64 and it feels like i got back home :-)

No bashing intended really, i know some people here spent a boatload of time on this release to make it happen but i don't think it's their fault.It's just KDE 4.x that is not quite ready for the masses (or at least not for me :-) )

Thank you rich for your kind support !
User avatar
photek
Level 1
Level 1
 
Posts: 23
Joined: Thu Aug 02, 2007 1:56 pm
Location: Montreal, Canada

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests