KDE 4.4 on the way

Forum rules
Before you post please read this

Re: KDE 4.4 on the way

Postby Novarg on Mon Feb 15, 2010 12:29 pm

Hi everyone.
After todays upgrading to kde 4.4 i finded out that my disks disappeared from dolphin's places menu (left side of dolphin). Can you help me turn them back?
Also saw you same problem?
Thanks.
Novarg
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2010 12:26 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: KDE 4.4 on the way

Postby kmb42vt on Mon Feb 15, 2010 12:52 pm

aelfinn wrote:
kmb42vt wrote:I also see that under "About Me/Password & User Account" I'm unable to change my user icon (avatar...whatever). It tells me that my administrator has disallowed me changing my user image. Since I'm the administrator I find that rather strange. Could you check that out as well and see if you get the same thing?

Nope, that works for me. But System Settings produces an error message and sometimes crashes when I try to set date and time automatically. :(


Heh, changing date and time works fine for me (isn't this fun?!). I did check around about not being able to change my user icon and it turns out to be a weird permission thing. I had to go into "System Settings (advanced tab) >Login Manger>Users (tab) and under the "Image Source" options section (upper right) I had to select "User, system" and hit Apply. The default was set to "System" only.

Haven't a clue why date and time are causing a problem. Can you post the error message you're getting (text or screenshot)?
"Humph. Choice, it is the quintessential Linux delusion, simultaneously the source of it's greatest strength, and it's greatest weakness." (All apologies to The Architect)
User avatar
kmb42vt
Level 5
Level 5
 
Posts: 929
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:15 am
Location: Vermont

Re: KDE 4.4 on the way

Postby Airdack on Mon Feb 15, 2010 3:28 pm

Novarg wrote:Hi everyone.
After todays upgrading to kde 4.4 i finded out that my disks disappeared from dolphin's places menu (left side of dolphin). Can you help me turn them back?
Also saw you same problem?
Thanks.


I had the same problem just after upgrading, but after waiting for some time and rebooting everything was normal again, so although I can confirm that I had the problem I cannot really offer a solution. Do you use a tool to automatically mount disks on startup? Since KDE has it's own tool now so you might wanna use that instead of an external tool :)
Airdack
Level 1
Level 1
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:35 am

Re: KDE 4.4 on the way

Postby aelfinn on Mon Feb 15, 2010 5:27 pm

kmb42vt wrote:Haven't a clue why date and time are causing a problem. Can you post the error message you're getting (text or screenshot)?

"Unable to authenticate/execute the action: 6,"
= and =
"Unable to authenticate/execute the action: 7, DBus Backend error: could not contact the helper. Connection error: . Message error: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken."
LM15 C64
Acer Aspire 1810TZ
aelfinn
Level 3
Level 3
 
Posts: 188
Joined: Thu Dec 11, 2008 2:11 pm

Re: KDE 4.4 on the way

Postby Novarg on Tue Feb 16, 2010 4:19 am

Airdack wrote:I had the same problem just after upgrading, but after waiting for some time and rebooting everything was normal again, so although I can confirm that I had the problem I cannot really offer a solution. Do you use a tool to automatically mount disks on startup? Since KDE has it's own tool now so you might wanna use that instead of an external tool :)


Yes thanks, reboot is magic thing :D Today places looks fine in dolphin.

But i found another problem. Any of my kopete messages that i sent via yahoo not delivered for contacts. It looks like message was sent from my side but no one
getiing messages from me. Tryed to delete all settings but it not helped.

Can somebody test yahoo in kopete?
Novarg
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2010 12:26 pm

Re: KDE 4.4 on the way

Postby bobcollard on Tue Feb 16, 2010 10:50 am

Hey guys, where we at? I just reinstalled Linux Mint 8 KDE64, but, have not gone the 4.4 route yet. Once broke, twice shy. Will it work or break my system if I go ahead?
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: KDE 4.4 on the way

Postby kmb42vt on Tue Feb 16, 2010 11:04 am

Looks like the python-qt4 - 4.7.0-2ubuntu3 package came through with the latest updates from Kubuntu backports. It was the only item listed in the Update Manager this morning when I checked. Installed with no problem, I rebooted and "User Management" works fine.

Just for info's sake. :D
"Humph. Choice, it is the quintessential Linux delusion, simultaneously the source of it's greatest strength, and it's greatest weakness." (All apologies to The Architect)
User avatar
kmb42vt
Level 5
Level 5
 
Posts: 929
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:15 am
Location: Vermont

Re: KDE 4.4 on the way

Postby feed3 on Tue Feb 16, 2010 9:28 pm

hi all.. last week, i'm installing helena kde x64 and although it run smoothly without any issues in my machine, i can't resist the temptations to upgrading kde to 4.4. So, enable the kubuntu backport repo,and do a dist-upgrade. After upgrading to kde 4.4, just have some minor issues (the user management and it seems slower but i can live with it. Not until when yesterday, i can't open a folder under ROOT by using the action menu. The dolphin will opened up but somehow it empty and complaining something like this "...the process for file had died unexpectedly..." i've reinstall the root-service-menu, remove it and then install it back, reinstall dolphin but with no joy. I've attempt to run dolphin using command kdesudo dolphin or sudo dolphin in konsole but it give me a longggg long error. Although i can log into root account and open or edit any file needed (which cant be edited using normal user), finally i give up and use helena kde x64 as it was using kde 4.3.x. Anyone facing the same problem and successfully fix it? Might be useful if it happen to me in the future. Thanks. :-)
feed3
Level 4
Level 4
 
Posts: 440
Joined: Sat Jan 09, 2010 12:52 am

Re: KDE 4.4 on the way

Postby exploder on Tue Feb 16, 2010 9:43 pm

"...the process for file had died unexpectedly..."


Turn on Nepomuk and see if that takes care of that.
exploder
Level 15
Level 15
 
Posts: 5893
Joined: Tue Feb 13, 2007 10:50 am
Location: HartfordCity, Indiana USA

Re: KDE 4.4 on the way

Postby feed3 on Tue Feb 16, 2010 10:05 pm

exploder wrote:Turn on Nepomuk and see if that takes care of that.


I believe i had done it before with no joy.

and if i try to run the dolphin from konsole with kdesudo or sudo, SOMETIMES it complain about "...DBus Backend error... Connection error..." and sometimes it give a veryyy long error. Other than that, i'm sorry i cant give more details as i've revert to kde 4.3.5 already.
feed3
Level 4
Level 4
 
Posts: 440
Joined: Sat Jan 09, 2010 12:52 am

Re: KDE 4.4 on the way

Postby odysseusjak on Wed Feb 17, 2010 12:43 pm

FEED3: You wrote, 'I've revert(ed) to kde 4.3.5 already'. How did you manage to do that? There are a couple of things that aren't as smooth in 4.4 that makes me want to do the same. The only way I know of is to reinstall from disc.

One of the big things for me is when I click on the kicker menu, it jerks open and closed. All of the 'animation' is jerky. I've tried changing some of my settings in desktop settings but to know avail. Also, I use the daisy dock and it doesn't work with 4.4 UNDER 9.10 (mint 8's base).

So, I stated all of that to state that I would like to revet back to 4.3.5 too.

Thanks.
odysseusjak
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue May 13, 2008 11:50 am
Location: USA

Re: KDE 4.4 on the way

Postby feed3 on Wed Feb 17, 2010 8:08 pm

odysseusjak wrote:How did you manage to do that? There are a couple of things that aren't as smooth in 4.4 that makes me want to do the same.


I don't know if i use the word 'revert' correctly but what i do is just restoring back the image of my mint with kde 4.3.5 which i created earlier using partimage.

The only way I know of is to reinstall from disc..


I agree with you on that. When still using gloria kde back then, i've mess it up while playing around and trying to "upgrade it" to helena kde. All i can do after that is to do a fresh installation. That's why i made an image of my mint first before i'm upgrading kde to 4.4 because i dont want the same situation happen once again.

Maybe someone out there can tell you if you can reverting the upgrade you've done from within 4.4 itself, like reinstalling the kde 4.3 from synaptic, maybe using mint-meta-kde ?? i dont know, havent try it, dont know if it is possible but would like to know if some one can tell us or if someone have tried it before.
feed3
Level 4
Level 4
 
Posts: 440
Joined: Sat Jan 09, 2010 12:52 am

Re: KDE 4.4 on the way [SOLVED]

Postby nico on Fri Feb 19, 2010 3:13 pm

hi all
everything seems ok now in kde 4.4
just one problem with system monitor, showing a blank screen when opening it.
Last edited by nico on Sat Feb 20, 2010 10:05 pm, edited 1 time in total.
User avatar
nico
Level 2
Level 2
 
Posts: 76
Joined: Thu Jul 03, 2008 6:49 am
Location: rome,italy

Re: KDE 4.4 on the way

Postby bobcollard on Fri Feb 19, 2010 3:44 pm

nico wrote:hi all
everything seems ok now in kde 4.4
just one problem with system monitor, showing a blank screen when opening it.

Not mine, it works, see screenshot. System specs in signature.
Attachments
System Monitor.png
System Monitor.png (77.04 KiB) Viewed 2145 times
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: KDE 4.4 on the way

Postby nico on Sat Feb 20, 2010 7:12 am

thanks for reply
when it opens ksysguard, a window appears
.kde/share/apps/ksysguard/ProcessTable.sgrd does not contains a valid XML code

what's wrong with it?
User avatar
nico
Level 2
Level 2
 
Posts: 76
Joined: Thu Jul 03, 2008 6:49 am
Location: rome,italy

Re: KDE 4.4 on the way

Postby bobcollard on Sat Feb 20, 2010 7:52 am

nico wrote:thanks for reply
when it opens ksysguard, a window appears
.kde/share/apps/ksysguard/ProcessTable.sgrd does not contains a valid XML code

what's wrong with it?

Check this link for an answer: http://www.mail-archive.com/debian-qt-k ... 23240.html
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: KDE 4.4 on the way

Postby nico on Sat Feb 20, 2010 10:01 am

thank you very much
i deleted that file and ksysguard started properly.
:D
User avatar
nico
Level 2
Level 2
 
Posts: 76
Joined: Thu Jul 03, 2008 6:49 am
Location: rome,italy

Re: KDE 4.4 on the way

Postby bobcollard on Sat Feb 20, 2010 10:12 am

nico wrote:thank you very much
i deleted that file and ksysguard started properly.
:D

Please edit your first post and in the subject line add [Solved] good luck. If you have another problem, start a new thread.
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Previous

Return to KDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests