Error message when adding repo to apt-get

Forum rules
Before you post please read this

Error message when adding repo to apt-get

Postby nateuni on Fri May 04, 2012 1:45 am

Hi,

I am getting this odd error message when I go to add a repo to apt-get. I have googled around but I am unsure about what I need to do to make this work. I am running an fresh LM XFCE Debian install.

Can someone please explain what is going on and how I go about fixing it please? :?:

Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/add-apt-repository", line 65, in <module>
if not sp.add_source_from_line(line):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 630, in add_source_from_line
(deb_line, file) = expand_ppa_line(line.strip(), self.distro.codename)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/ppa.py", line 47, in expand_ppa_line
sourceslistd = apt_pkg.Config.find_dir("Dir::Etc::sourceparts")
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Config'
nateuni
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Tue Apr 24, 2012 10:59 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Error message when adding repo to apt-get

Postby davidbe on Fri May 04, 2012 3:31 am

What repo did you want to add?

Be cautious adding repo's when using Debian Edition: many repo's are for Ubuntu which aren't compatible with Debian!
davidbe
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed May 02, 2012 2:15 am

Re: Error message when adding repo to apt-get

Postby nateuni on Fri May 04, 2012 3:58 am

I want to add grub-customizer.

And thanks for the advice.. this is my first time using Debian (I was on normal LM before).
nateuni
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Tue Apr 24, 2012 10:59 am

Re: Error message when adding repo to apt-get

Postby zerozero on Fri May 04, 2012 7:07 am

you shouldn't be using ppa's in debian, they are ubuntu-specific and sooner or later something will break in your system because of that.

with that said, first:
- add-apt doesn't work in debian (as you saw)
- if you really need and want (knowing the risks and taking the chances) that ppa, go the launchpad webpage and add manually the address to your sources.list. simple :)
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6479
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: Error message when adding repo to apt-get

Postby jjaythomas on Sat May 05, 2012 11:05 am

Yea what ZZero said

Ive seen/done just a package (not even using a PPA) designed for Ubuntu bring down a whole install :x
Probally someone more learned could fix problem (not me thou) :oops:

J.Jay
jjaythomas
Level 5
Level 5
 
Posts: 597
Joined: Sun Mar 07, 2010 12:52 pm


Return to XFCE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests