Getting Ralink working with XFCE

Forum rules
Before you post please read this

Getting Ralink working with XFCE

Postby melchizedek on Sat Apr 05, 2008 6:39 pm

Just installed Mint XFCE. Everything seemed to go okay. Apart from my wifi card didn't connect. So I went to Wicd and it resisters both my wireless connection, and that of the dude next door. But it won't connect. Under driver, in the preferences I'm not sure what to choose. I have a bog standard ralink wifi card, which I usually get going with ndiswrapper. But surely I don't need to bother with ndiswrapper if Wicd can already see my connection when I open it . Surely it's working already?

Anyway. out of curiosity I installed my windows driver with ndiswrapper and again everything went as it should. I rebooted, chose ndisrapper in the preferences, and tried to connect. But it just sits looking of my IP address, until it just stops.

I'm not familiar running XFCE at all. Am I missing out on something obvious?
ASUS M2N68 PLUS | AMD Phenom 2.3 GHz x4 64 processor | 3D Fuzion 7600GS nVidia video | Corsair 2GB DDR2 PC-5300 dual channel | BENQ DVD+RW | 500 GB SATA HD (7200) | 250 GB SATA-300 Seagate Barracuda (7200) | Soundblaster Live | Mint 7.0/XP dual boot.
melchizedek
Level 2
Level 2
 
Posts: 50
Joined: Wed Mar 26, 2008 6:59 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Getting Ralink working with XFCE

Postby merlwiz79 on Sun Apr 06, 2008 12:24 am

I believe you need to install the latest version of Wicd.
http://wicd.sourceforge.net/download.php
Try searching the forums http://wicd.sourceforge.net/phpbb/viewf ... ffb91f890e

If using WEP try this.
- Why doesn't my WEP key work?

Sometimes this can be fixed by putting quotation marks " " around the key, inside the text box.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: Getting Ralink working with XFCE

Postby melchizedek on Sun Apr 06, 2008 6:45 pm

merlwiz79 wrote:I believe you need to install the latest version of Wicd.
http://wicd.sourceforge.net/download.php
Try searching the forums http://wicd.sourceforge.net/phpbb/viewf ... ffb91f890e

If using WEP try this.
- Why doesn't my WEP key work?

Sometimes this can be fixed by putting quotation marks " " around the key, inside the text box.


Great stuff. Will try that tomorrow night. Much obliged to you.
ASUS M2N68 PLUS | AMD Phenom 2.3 GHz x4 64 processor | 3D Fuzion 7600GS nVidia video | Corsair 2GB DDR2 PC-5300 dual channel | BENQ DVD+RW | 500 GB SATA HD (7200) | 250 GB SATA-300 Seagate Barracuda (7200) | Soundblaster Live | Mint 7.0/XP dual boot.
melchizedek
Level 2
Level 2
 
Posts: 50
Joined: Wed Mar 26, 2008 6:59 pm


Return to XFCE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests