Problem-Petra backports

Forums for the Xfce Edition
Forum rules
Before you post please read this

Problem-Petra backports

Postby thanosfrag on Thu Dec 19, 2013 4:22 pm

Hi guys,

I installed earlier this afternoon the petra backports on my MInt 13 xfce system. Everything works fine so far. However, my system has become a bit slower and less responsive than before. It takes, for instance, longer to boot, as well as on the log in phase (i.e. typing my password to initiate the system) it takes longer than before. Does anyone have an idea?

Best
Thanos
LM 16 'Petra' Cinnamon 64bit - HP Compaq CQ58-d69SG
thanosfrag
Level 2
Level 2
 
Posts: 92
Joined: Mon Nov 04, 2013 6:23 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Problem-Petra backports

Postby karlchen on Tue Dec 24, 2013 7:57 am

Hello, Thanos.

The first startup of my Mint 13 xfce after the Petra backports had been installed was definitely slower than before.
I tend to assume that this may be caused by the MDM HTML logon screen which is the default logon screen.
I switched to a GDM logon screen (Arc-Wise-Userlist). And at least this feels as fast or as slow as before the backports had been installed.
Quick or slow are relative qualities anyway: after all I use the xfce desktop on those machines that suffer from their really weak hardware, ARM CPUs with internal Intel graphics chip or NVidia ION GPU.

Cheers,
Karl
Image
Enlightened by Lucid Lynx, enchanted by Maya, impressed by Petra.
User avatar
karlchen
Level 9
Level 9
 
Posts: 2520
Joined: Sat Dec 31, 2011 7:21 am


Return to Xfce

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests