V4 to v5 ?

Forums for the Xfce Edition
Forum rules
Before you post please read this

V4 to v5 ?

Postby bkail on Sat Aug 02, 2008 11:31 am

I tried to install v 5 - but my PC hung. Luckily I had an old copy of v 4 xfce Daryna. v4 runs OK - But I would like the newer menus, and easier creation of shortcuts I saw in v5 LIVECD. Is there a way I can upgrade to v5 without wipping everything clean? Again, LIVECD v5 install failed - so I think I need some kind of work around to get to v5 from the already installed v4.

Thanks,

- B
bkail
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Sat Jan 12, 2008 3:49 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: V4 to v5 ?

Postby miket on Sat Aug 02, 2008 3:09 pm

Hi !

bkail wrote:I tried to install v 5 - but my PC hung. Luckily I had an old copy of v 4 xfce Daryna. v4 runs OK - But I would like the newer menus, and easier creation of shortcuts I saw in v5 LIVECD. Is there a way I can upgrade to v5 without wipping everything clean? Again, LIVECD v5 install failed - so I think I need some kind of work around to get to v5 from the already installed v4.
Thanks,
- B


Nope ... there is no upgrade path ... which is one of the major draw backs of Mint at this time ....
Have you tried running the Mint 5 installer in one of the safer graphics modes to get the installation done ?

Mike.
User avatar
miket
Level 5
Level 5
 
Posts: 524
Joined: Tue Mar 04, 2008 5:50 am
Location: UK & France

Re: V4 to v5 ?

Postby merlwiz79 on Sat Aug 02, 2008 4:04 pm

There will be after the Final comes out.
Not sure how long it will take.
I have to install Daryna XFCE CE and then do the upgrade myself 1st.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Re: V4 to v5 ?

Postby bkail on Sat Aug 02, 2008 4:58 pm

AvanceIT wrote:Hi !

bkail wrote:I tried to install v 5 - but my PC hung. Luckily I had an old copy of v 4 xfce Daryna. v4 runs OK - But I would like the newer menus, and easier creation of shortcuts I saw in v5 LIVECD. Is there a way I can upgrade to v5 without wipping everything clean? Again, LIVECD v5 install failed - so I think I need some kind of work around to get to v5 from the already installed v4.
Thanks,
- B


Nope ... there is no upgrade path ... which is one of the major draw backs of Mint at this time ....
Have you tried running the Mint 5 installer in one of the safer graphics modes to get the installation done ?

Mike.


Mike,

The install part goes fine. When I reboot for the first time after the install - the PC hangs on the bootsplash screen. But...my work around was to install Mint 5 Gnome - which is what I am using now. BTW - most Linux distros I am aware of have no clean upgrade path from one major release to another.

Thanks for the replies Guys.

BTW - I was using Mint XFCE before switching back to Mint. Tiny Me is a great distro, but I got tired of the extra steps to create a short cut (desktop launcher).

- b
bkail
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Sat Jan 12, 2008 3:49 pm

Re: V4 to v5 ?

Postby miket on Sun Aug 03, 2008 5:47 am

bkail wrote:
AvanceIT wrote:Hi !

bkail wrote: most Linux distros I am aware of have no clean upgrade path from one major release to another.


Except Debian ! It works flawlessly from one major release to another ... I've been doing it for years without any problems whatsoever ...
it's just a shame that Mint doesn't follow the same fashion, especially as it is based off Ubuntu which in turn is based on Debian ;)

Mike.
User avatar
miket
Level 5
Level 5
 
Posts: 524
Joined: Tue Mar 04, 2008 5:50 am
Location: UK & France


Return to Xfce

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests