nVidia display issue

Forum rules
Before you post please read this

nVidia display issue

Postby SlowPoke on Mon Oct 20, 2008 7:18 pm

Hello everyone!

I have a bit of a problem. I've installed Mint XFCE on one of my machines. I also installed the nVidia driver because the machine has a GeForce 6100 integrated and I couldn't stand the 800x600 resolution that I could get without it. Now, after the install I restarted the machine. This is where it gets weird:

- At the logon screen the resolution is huge and I can only see the top-left corner of the wallpaper. I can login, "blind-mode" - I just input my credentials.
- After it logs in, the resolution is usable [something like 1280x1024] BUT the text is so small, all I get is a thin line. I can't do anything with it.

I have to say I'm a beginner with Linux and it's my first install of Mint.

I booted without the splash and everything looks good, no errors, everything's detected properly, etc.

OS - Mint XFCE Elyssa
Machine - Asus A8N-VM [GeForce 6100 onboard, 64MB], A64 3000+, 512MB DDR400 dual channel, 80GB Seagate IDE, floppy, DVD-RW. That's it.

I'm trying to install this thing to learn more about linux, but first I need a fully usable installation. Then I can dig through it :)

Please, help me out - this is so weird...

Thanks in advance! Cheers from .ro ;)
SlowPoke
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: nVidia display issue - FIXED

Postby SlowPoke on Mon Oct 20, 2008 7:27 pm

Fixed it! I've been looking for a solution for almost 2 hours before posting, now I found it after only a few minutes.

All I had to do is set the display model properly and that was it. It was kinda' hard with how small the text was...
SlowPoke
 


Return to XFCE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests