OOo UI fonts not following system setting

Forum rules
Before you post please read how to get help

OOo UI fonts not following system setting

Postby rps63ifid on Wed Nov 07, 2007 11:52 pm

Running Daryna XFCE CE beta 008. A minor gripe that I have seen talked about in various other forums, but can't seem to find a way to resolve here: the UI font (e.g., on menus) in OOo doesn't seem to follow the settings I have chosen for the rest of the system UI (despite ticking the corresponding checkbox under Tools > Options > View). I'm not using anything esoteric for the system fonts; I've just dropped them from the default 10pt sans serif to 8pt. The OOo UI font is significantly larger...

I'm running the GNOME version of Daryna Beta on a different box, and OOo seems to suffer this same behavior there, as well. [Edit: Or, at least, I thought they were... I would swear I saw this there, too, but at least right now it seems OK on my GNOME box. Oh, well.]

Any thoughts on how to get the right font in use?

Thanks...

--
/ron
rps63ifid
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 07, 2007 5:16 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby merlwiz79 on Fri Nov 09, 2007 3:36 pm

Had the same problem in Xubuntu Gutsy.
Only way I could make it smaller was to use 85% for the User Interface Scaling.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Postby rps63ifid on Sun Nov 11, 2007 10:43 am

merlwiz79 wrote:Had the same problem in Xubuntu Gutsy.
Only way I could make it smaller was to use 85% for the User Interface Scaling.


Thanks, that works. Looks much better. Clearly not a showstopper, but one of those visual things that was driving me crazy...

--
/ron
rps63ifid
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 07, 2007 5:16 pm


Return to XFCE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests