OOo UI fonts not following system setting

Forum rules
Before you post please read this

OOo UI fonts not following system setting

Postby rps63ifid on Wed Nov 07, 2007 11:52 pm

Running Daryna XFCE CE beta 008. A minor gripe that I have seen talked about in various other forums, but can't seem to find a way to resolve here: the UI font (e.g., on menus) in OOo doesn't seem to follow the settings I have chosen for the rest of the system UI (despite ticking the corresponding checkbox under Tools > Options > View). I'm not using anything esoteric for the system fonts; I've just dropped them from the default 10pt sans serif to 8pt. The OOo UI font is significantly larger...

I'm running the GNOME version of Daryna Beta on a different box, and OOo seems to suffer this same behavior there, as well. [Edit: Or, at least, I thought they were... I would swear I saw this there, too, but at least right now it seems OK on my GNOME box. Oh, well.]

Any thoughts on how to get the right font in use?

Thanks...

--
/ron
rps63ifid
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 07, 2007 5:16 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby merlwiz79 on Fri Nov 09, 2007 3:36 pm

Had the same problem in Xubuntu Gutsy.
Only way I could make it smaller was to use 85% for the User Interface Scaling.
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Postby rps63ifid on Sun Nov 11, 2007 10:43 am

merlwiz79 wrote:Had the same problem in Xubuntu Gutsy.
Only way I could make it smaller was to use 85% for the User Interface Scaling.


Thanks, that works. Looks much better. Clearly not a showstopper, but one of those visual things that was driving me crazy...

--
/ron
rps63ifid
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 07, 2007 5:16 pm


Return to XFCE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests