ΚΟΥΦΟ - ΤΡΕΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Greek Forum

ΚΟΥΦΟ - ΤΡΕΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Postby gtsit on Sat Nov 15, 2008 5:55 am

Παιδιά αυτό που είδα σήμερα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στα 2 χρόνια που δουλεύω linux. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει??? Συνέβει το εξής κουλό. Εκεί που δούλευα μια χαρά (ΜΙΝΤ 5) ξαφνικά έχασα το ποντίκι μου. Το οποίο άρχισε να κατεβαίνει κάτω αριστερά με αργή σταθερή ταχύτητα χωρίς εγώ να μπορώ να κάνω τίποτα. Διαπιστώνω λοιπόν πως δεν έχω ποντίκι. Κάνω CTRL F1 και δίνω sudo halt για να κλέισω το PC. To PC κλείνει κανονικά. Με το που το ξανανοίγω ξεκινάει κανονικά αλλό μόλις είναι έτοιμο να μπει στο γραφικό περιβάλλον του Mint μαύρη οθόνη και μένει εκεί. Τρελλάθηκα. Μιλάμε το μόνο που έκανα ήταν browsing στον web. Δεν έκανα κάτι άλλο πριν το κάνει. Ανγκάζομαι και κλείνω τον υπολογιστή από το κουμπί. Ξανανοίγω, πάλι τα ίδια. Κλείνω πάλι και bootaro σε Windows. Όλα δουλεύουν κανονικά. Είμαστε οκ από hardware σκέφτομαι. Κλείνω τροφοδοσία - router - τα πάντα. Εκτός ρεύματος γενικά. Σε 5 λεπτά ξαναμπαίνω. Tο Mint φορτώνει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΤΙ ΚΟΥΛΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ??
Αν μου ξανατύχει και δεν μπορώ να μπω στο γραφικό περιβάλλον τι μπορώ να κάνω για να το επαναφέρω χωρίς να χρειαστεί format?
Κουφάθηκα μιλάμε.
gtsit
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Sat Nov 01, 2008 7:36 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: ΚΟΥΦΟ - ΤΡΕΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Postby twin on Sat Nov 15, 2008 4:36 pm

όντως κουλό... :D

Στη θέση σου θα τσέκαρα καταρχήν την κατάσταση του hardware, π.χ. θερμοκρασίες από το bios.

To Firefox και κάποια plugins του μπορούν άνετα να ευθύνονται για μυστήριες καταστάσεις σαν αυτή που περιέγραψες. Δυστυχώς.

Άν σου ξανατύχει, πριν κλείσεις τον υπολογιστή από την κονσόλα, τσέκαρε με τις εντολές top και free -m , μήπως συμβαίνει κάτι περίεργο.

Μου χει συμβεί κι εμένα να κολλάει πριν ξεκινήσει τον X-server. Από τότε που απενεργοποίησα το usplash όμως δε μου ξανάτυχε.
twin
Level 3
Level 3
 
Posts: 135
Joined: Thu Apr 10, 2008 5:52 am


Return to Ελληνικά (Greek)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest