Γειά σας ρε παιδιά ! Θέλω να φύγω απτο ubuntu....

Greek Forum

Γειά σας ρε παιδιά ! Θέλω να φύγω απτο ubuntu....

Postby xrhstaras666 on Fri Mar 23, 2012 4:53 pm

Γειά σας ρε παιδιά ! Θέλω να φύγω απτο ubuntu....
και να βάλω το Linux Mint Debian Edition (XFCE) 64bit
Δεν θέλω να χαραμίζω τόσους πόρους του υπολογιστή μου για το τίποτε !
Θέλω κάτι πιο ελαφρύ γρήγορο και με τις μεγαλύτερες δυνατές επιδόσεις !!
Το ubuntu μου φαίνεται οτι είναι αρκετά βαριά διανομή !
ΤΟ μόνο που φοβάμαι είναι οτι έχω μια λίστα με repos+εφαρμογες τις οποίες δεν ξέρω αν θα βρω αλλού....

ΘΑ ήθελα όμως να μου πείτε αν θα δώ μεγάλη διαφορά στο θέμα των επιδόσεων !
xrhstaras666
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 23, 2012 4:39 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Γειά σας ρε παιδιά ! Θέλω να φύγω απτο ubuntu....

Postby AikVant on Wed Mar 28, 2012 9:11 am

Γειά σου. Είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι σε περιβάλλον Linux. Εγκατέστησα το Linux Mint 10 πριν κανένα μήνα. Τα περισσότερα προβλήματα που είχα λόγω του ότι δεν γνώριζα κάποια πράγματα τα έλυσα μέσω των φόρουμς σχετικά εύκολα και σύντομα. Η συμπεριφορά του Mint σε σχέση με το Internet είναι εξαιρετική. Χρησιμοποιώ επίσης τα γραφιστικά προγράμματα ελεύθερου λογισμικού όπως το Gimp και είναι επίσης πολύ καλό. Μου είπαν δε ότι η έκδοση 10 (Τζούλια) του Mint είναι πολύ καλή και για αυτό δεν νομίζω να δοκιμάσω ακόμα την τελευταία. Εάν τώρα εσύ εργαζόσουν με το Ubuntu δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με το Mint. Είναι πράγματι ελαφρύ και ευέλικτο (σε σχέση με τα windows που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα.
AikVant
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 28, 2012 6:52 am

Re: Γειά σας ρε παιδιά ! Θέλω να φύγω απτο ubuntu....

Postby sakalam321 on Wed Mar 28, 2012 7:50 pm

Γεια σου xrhstaras666 (καλά το χρηστάρας αλλά το 666 τι τοθελες, δεν βαριέσαι). Εχω και εγώ Ubuntu και τις τελευταίες δυο βδομάδες και Mint. Σε ένα κομπιούτερ (το καλλίτερο μου έχω ένα Ubuntu 11.04 που ήταν παρέα με ένα XP Pro και άλλο ένα Ubuntu 10.10. Αυτό το τελευταίο μου την βάρεσε και το αντικατέστησα 3 φορές μέχρι να καταλήξω στο Mint. Εχει και αυτό τα προβληματάκια του, αλλά για την ώρα το βλέπω καλλίτερο από το 10.10 κατά πολύ. Το Mint που έβαλα είναι το 11 που νομίζω είναι ισοδύναμο με το Ubuntu 11.04. To XP όμως με έχει τρελάνει και ώρες ώρες λέω να το παρατήσω. Το χρησιμοποιώ μόνο για να γράφω που και που μερικές εκπομπές από το στην Υγειά μας, που για την ώρα δεν βρήκα τρόπο να τις γράφω στο Ubuntu ή Mint. Υπάρχει το MythTV Και το Mythbuntu, αλλά πριν αρκετό καιρό που πήγα να ασχοληθώ με μπέρδεψε και τα παράτησα.
Για την ώρα με το Ubuntu και το Mint καλύπτω 120% περισσότερα από ότι έκανα στο XP, εκτός την εγγραφή από την τηλεόραση και δεν έχω αυτό το ατέλειωτο περίμενε και κολλήματα ασταμάτητα.
Εγώ τα τελευταία 40 χρόνια μένω στον Καναδά, έχω γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος) και πηγαινοέρχομαι που και που από την Ελλάδα, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων δυο χρόνων με έκαναν να το σκέφτομαι αν θα ξαναπάω, έχω και κάποια ηλικία (74). Ασχολούμε βασικά για να περνάει η ώρα με κάποιες ιστοσελίδες που ξεκινάν από την http://www.helcan.com

Σε χαιρετώ και να τα λέμε πότε πότε

Κώστας Λαζάρου
Τορόντο Καναδάς
sakalam321
Level 1
Level 1
 
Posts: 25
Joined: Wed Mar 28, 2012 8:18 am
Location: Toronto - Ontario - Canada


Return to Ελληνικά (Greek)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest