Brasero Not Working

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

Brasero Not Working

Postby laofzu on Tue Sep 21, 2010 10:10 pm

I have been having trouble burning cds and dvds with brasero. It says it is missing two files toc2cue and cdrdao. I found cdrdao with synaptic which fixed the problem for cds, but where can I locate the toc2cue package for dvds. I tried using brasero on 3 different computers with the same problem on each. I tried installing k3b, and that worked fine. I prefer not using kde apps unless I have to, and as brasero is the default burner, it should work after intallation and updates are complete. Any help would be appreciated. Thanks in advance.
laofzu
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Tue Apr 17, 2007 6:01 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Brasero Not Working

Postby richyrich on Tue Sep 21, 2010 10:55 pm

Sorry, can't help you with Brasero, as I've gotten used to installing xfburn in every distro/desktop environment I install. It's has a simple interface and does what I ask it to do.
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4765
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm
Location: Somewhere in northern Saskatchewan, Canada

Re: Brasero Not Working

Postby laofzu on Tue Sep 21, 2010 11:00 pm

Thanks for replying, I will have to give xfburn a trial.
laofzu
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Tue Apr 17, 2007 6:01 pm

Re: Brasero Not Working

Postby richyrich on Tue Sep 21, 2010 11:02 pm

Should have mentioned that it is available in the Package Manager (Synaptic).
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4765
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm
Location: Somewhere in northern Saskatchewan, Canada

Re: Brasero Not Working

Postby secipolla on Wed Sep 22, 2010 7:16 am

toc2cue is part of cdrdao so you have it already.
It should have come in in a normal installation of brasero. I don't know if LMDE has it missing or if you had a bad burn on your DVD and so had this issue with all your machines.
secipolla
Level 4
Level 4
 
Posts: 356
Joined: Sun Sep 05, 2010 5:19 pm

Re: Brasero Not Working

Postby burtb08 on Wed Sep 22, 2010 7:48 am

I agree, xfburn is the ****...
Last edited by Oscar799 on Sat Oct 23, 2010 5:22 am, edited 1 time in total.
Reason: Edited for language
burtb08
Level 1
Level 1
 
Posts: 18
Joined: Thu Sep 09, 2010 8:25 am

Re: Brasero Not Working

Postby mikhou on Wed Sep 22, 2010 7:51 am

+1 for xfburn. Not as comprehensive as K3b, but I've never had a problem with xfburn and it pulls in far fewer dependencies.

I've made too many coasters with Brasero - or as I like to call it Coaster Creator.

mikhou
mikhou
Level 4
Level 4
 
Posts: 234
Joined: Sat Sep 05, 2009 8:55 am

Re: Brasero Not Working

Postby laofzu on Wed Sep 22, 2010 4:38 pm

I found a possible solution that seems to work. I installed the following packages: wodim, cdrecord, brasero-cdrkit and cdrdao. They may not all be necessary, but now at least I can choose the option of burning to a dvd and use the properties button to change burning speed, etc.

Update!! Only brasero-cdrkit is required. Nice if this was added to the updates sent out to everyone.
Last edited by laofzu on Thu Sep 23, 2010 11:45 am, edited 1 time in total.
laofzu
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Tue Apr 17, 2007 6:01 pm

Re: Brasero Not Working

Postby richyrich on Thu Sep 23, 2010 12:47 am

Thanks for sharing your solution . . good for you and your persistence ! :mrgreen:
User avatar
richyrich
Level 13
Level 13
 
Posts: 4765
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm
Location: Somewhere in northern Saskatchewan, Canada

Re: Brasero Not Working

Postby vardomescro on Sat Oct 30, 2010 4:36 pm

I second adding these to updates.

cdrdao (1:1.2.3-0.1)
cue2toc (0.4-5)
brasero-cdrkit (2.30.3-1)
dvdauthor (0.6.18-1+b1)
wodim (9:1.1.10-1)

And ty for the solution! Was talking up linuxmint to my bro-in-law last night and couldn't burn him a cd. D: He'll get his cd now. :D
User avatar
vardomescro
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:13 pm
Location: usa, near chicago

Re: Brasero Not Working

Postby tacoz on Fri Jan 07, 2011 10:48 am

laofzu wrote:Update!! Only brasero-cdrkit is required. Nice if this was added to the updates sent out to everyone.


SWEET! Thanks!
I was about to pull my hair out. The brasero on the wife's main edition Juila-32x makes isos simple enough! But on my LMDE-64x... well... cut a long story short and say that brasero-cdrkit saved what little hair I have left! In the meantime however I discovered k3b. Damm... makes me wanna reconsider the KDE option... someday!
tacoz
Level 2
Level 2
 
Posts: 87
Joined: Wed Aug 12, 2009 12:38 am
Location: Zoolooland

Re: Brasero Not Working

Postby dimbulb1024 on Fri Jan 14, 2011 2:05 am

Thank you to vardomescro and laofzu. Your information helped solve my problem.
Human beings,
who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others,
are also remarkable for their apparent disinclination to do so.
Douglas Adams
User avatar
dimbulb1024
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Sun Sep 19, 2010 2:47 pm
Location: Denver, CO

Re: Brasero Not Working

Postby aljoriz on Thu Aug 18, 2011 5:27 am

Thank God for this thread it helped me greatly!
aljoriz
Level 4
Level 4
 
Posts: 269
Joined: Wed Dec 23, 2009 12:50 pm
Location: Cebu City, Philippines

Re: Brasero Not Working

Postby raztus on Mon Oct 17, 2011 7:48 pm

Thank you!! It was the brasero-cdrkit (which also brought down dvdauthor and wodim) which did it for me! Why didn't this come with the distribution (lmde 9/2011)?
raztus
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 17, 2011 7:46 pm

Re: Brasero Not Working

Postby NeoMint on Sat Oct 22, 2011 5:41 pm

I'm simply reporting, these did not work, on Debian Stable (Gnome) upgraded, for Brasero, even though the version numbers were as new, or newer than those versions posted above.

Specifically, Brasero said it was successful, and done, but I had to manualy eject the disk. Then, only the first 5, or so, pictures (JPEG) was readable, with the rest toasted.

This is (was) the best bet , that I found, by searching.

That's coaster number 3, and this is very bad, for new users.

Brasero, and file manager burning, is broken. I can't find a fix, and I'm pretty much a computer geek.

What's going on, with Brasero? Why is it the default, if it does not work?

I know, I'm heading back over to to Debian forums, but again, this was the lead candidate solution, due to the fine work here, for LMDE.
NeoMint
Level 2
Level 2
 
Posts: 57
Joined: Fri Jan 14, 2011 8:18 pm

Re: Brasero Not Working

Postby dagon on Tue Nov 22, 2011 6:49 am

Brasero, and file manager burning, is broken. I can't find a fix, and I'm pretty much a computer geek.

What's going on, with Brasero? Why is it the default, if it does not work?

I found a link that might be of interest. It's one side of the story about why burning might be broken.
http://cdrecord.berlios.de/private/cdrecord.html
Image
User avatar
dagon
Level 7
Level 7
 
Posts: 1690
Joined: Mon Dec 06, 2010 4:33 am
Location: Kungälv, Sweden

Re: Brasero Not Working

Postby Rafe on Wed Nov 23, 2011 1:52 pm

A principal reason why I look forward to the LMDE/ KDE release with k3b. Thanks for the tip on xfburn.
User avatar
Rafe
Level 1
Level 1
 
Posts: 25
Joined: Wed Dec 20, 2006 6:56 pm

Re: Brasero Not Working

Postby chiefjim on Thu Nov 24, 2011 11:02 am

Rafe wrote:A principal reason why I look forward to the LMDE/ KDE release with k3b. Thanks for the tip on xfburn.


Why wait? My Mint 11 Gnome runs daily with several KDE apps. Among them K3b, Kmymoney, K9copy, and Kover.
Desktop:
Mint-17 Mate 64 bit
Gigabyte GA-MA785GM-US2H
AMD Athlon II X3 425
CORSAIR 4GB DDR2 800
640GB HDD WD Black 7200rpm

Laptop:
Acer Aspire AS5552-5898
Mint-17 Mate 64 bit
AMD Phenom II Triple-Core N830
4GB Memory DDR3
500GB HDD 5400rpm
chiefjim
Level 4
Level 4
 
Posts: 457
Joined: Sun Jun 07, 2009 7:26 am
Location: South Texas, USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests