how do you input proxy settings in chromium with fluxbox?

Forums for the Fluxbox Edition
Forum rules
Before you post please read this

how do you input proxy settings in chromium with fluxbox?

Postby bensoliman on Mon May 16, 2011 9:45 pm

Hello everyoe
To access my accounts online at work, I would need to input the proxy settings
I was able to do that with firefox 4 here in LM fluxbox
with chromium, I chose the wrench button and went to preferences then under the hood left side tab
In network when I choose change proxy settings I would get this message


"When running Chromium under a supported desktop environment, the system proxy settings will be used.
However, either your system is not supported or there was a problem launching your system configuration.

But you can still configure via the command line. Please see man chromium-browser for more information on flags and environment variables."


I'm pretty much stumped at this point, any suggestions is much appreciated.
Cheers!
Dual Boot LMDE 20110101 / openSUSE 11.4 Gnome
emachines em250 netbook 10.1" N270 1GB 160GB 6 cell
bensoliman
Level 2
Level 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:27 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 on Mon May 16, 2011 11:31 pm

Take a look at Preferences -> Network Proxy.

That should do it.

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
 
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 on Tue May 17, 2011 2:05 am

My apologies. I should have read/seen fluxbox.

You can start chromium with --proxy-server=host:port

Code: Select all
chromium-browser --proxy-server=host:port


For more information man chromium-browser

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
 
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bensoliman on Tue May 17, 2011 3:10 am

hi bananas4370
that did it, thanks for the heads up :)
on a side not, I noticed that chromium started to crash more often when I use this
firefox will have to do for the mean time

cheers!
Dual Boot LMDE 20110101 / openSUSE 11.4 Gnome
emachines em250 netbook 10.1" N270 1GB 160GB 6 cell
bensoliman
Level 2
Level 2
 
Posts: 51
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:27 am

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 on Tue May 17, 2011 4:24 am

I've experienced crashing issues with chromium as well. I use Chrome from the google chrome site, and a lot more stable in my opinion.

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
 
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia


Return to Fluxbox

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest