IP Address Problems

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

IP Address Problems

Postby gkrusty on Sun Mar 28, 2010 3:20 pm

Hello there.

I have mint4win installed and when trying to connect to the router I keep getting the "authentication required" box popping up. I enter my WPA password and it just pops up again after a few minutes without ever connecting or acquiring an IP address.

My connection to the router works fine in Windows. Any help?

I am connecting using a belkin N wireless card and I have a Netgear router. My notebook is an older hp pavilion.


Thanks. :mrgreen:
gkrusty
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:30 pm
Location: Portland, OR

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: IP Address Problems

Postby bobcollard on Sun Mar 28, 2010 6:19 pm

When asked for your authentication there may be a choice between WEP 128 and WEP 40/128 use the latter and see if it helps. If it is WAP or other choose that.
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: IP Address Problems

Postby gkrusty on Sun Mar 28, 2010 8:48 pm

It is definitely a WPA2 code and I have entered it numerous times. Each time the authentication box appears again my WPA code has been reset. Also if I go into the settings window I cannot change the WPA code! This may be due to the fact that I do not have ownership or permission to change any of my files and I am working on reinstalling mint4win.

I guess this is me learning Linux! :D
gkrusty
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:30 pm
Location: Portland, OR


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests