IP Address Problems

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

IP Address Problems

Postby gkrusty on Sun Mar 28, 2010 3:20 pm

Hello there.

I have mint4win installed and when trying to connect to the router I keep getting the "authentication required" box popping up. I enter my WPA password and it just pops up again after a few minutes without ever connecting or acquiring an IP address.

My connection to the router works fine in Windows. Any help?

I am connecting using a belkin N wireless card and I have a Netgear router. My notebook is an older hp pavilion.


Thanks. :mrgreen:
gkrusty
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:30 pm
Location: Portland, OR

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: IP Address Problems

Postby bobcollard on Sun Mar 28, 2010 6:19 pm

When asked for your authentication there may be a choice between WEP 128 and WEP 40/128 use the latter and see if it helps. If it is WAP or other choose that.
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64
User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
 
Posts: 717
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: IP Address Problems

Postby gkrusty on Sun Mar 28, 2010 8:48 pm

It is definitely a WPA2 code and I have entered it numerous times. Each time the authentication box appears again my WPA code has been reset. Also if I go into the settings window I cannot change the WPA code! This may be due to the fact that I do not have ownership or permission to change any of my files and I am working on reinstalling mint4win.

I guess this is me learning Linux! :D
gkrusty
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:30 pm
Location: Portland, OR


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: eternoMind and 15 guests