Első bejegyzés

Hungarian Forum

Első bejegyzés

Postby wix on Mon Nov 02, 2009 2:33 pm

Mivel még nem találtam itt bejegyzést gondoltam megteszem az elsőt!

Ki használ még rajtam kívűl Mint-et és melyik verziót?
- Linux Mint 7 -
wix
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Sat May 09, 2009 7:39 am
Location: Hungary

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Sun Nov 08, 2009 8:13 am

Üdv!

Én Gloriát használok, és nagyon tetszik ;)
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby camouflage on Mon Nov 09, 2009 5:54 pm

szintén üdvözlet!
szntén gloria, szintén tetszik :).
kipróbáltam a kde-s verziót is, hát... annyira nem nyűgözött le, és lassabb is, mint az alap 64 bites gnome.
(más linuxok kde-verziói is valahogy ilyenek, lásd kubuntu, mandriva, opensuse).
úgyhogy linux mint 7 az eddigi legjobb.
User avatar
camouflage
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:57 pm

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Tue Nov 10, 2009 7:10 am

Én is Gnome-párti vagyok. A Linux Mint előtt használtam más disztrókat (UHU, Mandriva, Ubuntu), próbáltam használni (BlackPantherOS - nem működött :D ), de a Mint volt az egyetlen, ami megfogott. Az egyedi menü és az elrendezés - ezért jobb, mint az Ubuntu.
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby Swarci on Thu Nov 12, 2009 11:24 am

Ez az én első postom itt :)

Nem gondoltam, hogy regisztrálok (mivel minden rendben van), de már 1 hónapja használom Glóriát, mivel elégedett vagyok, úgy gondolom hosszú távon fogom használni a Mintet, leváltva az évek óta használatos Ubuntut.

A váltásnak az apró okai vannak, alapvetően meg voltam elégedve az Ubuntuval.

Köszönet érte szívből!

De szétnéztem az egyéb projektek között amit csak lehetett kipróbáltam pár nap alatt, véletlenül akadtam az ubuntu.hu fórumon keresztül a Mintre.
Nekem nem csak a küllem, de a tartalom és elgondolás is szimpi lett.

Menet közben a több éve Ubuntus barátomnak (aki egyébként a Linux világába rángatott :) ) ajánlottam, és mint nekem, neki is jó a véleménye a Linux Mint -ről.
Már tartaléknak se tettem a gépre wines OP rendszert, habár a WIN7-et kipróbálva elégedettségre adott okot.

Röviden ennyi elsőnek.

Remélem sokan elégedetten és mimnél többen használjuk a Linux Mint rendszert.

Én biztos, hogy anyagilag is támogatni fogom.


Üdv. Mindenkinek.
Swarci
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 12, 2009 10:58 am

Re: Első bejegyzés

Postby papus on Sat Nov 14, 2009 3:56 am

Swarci wrote:Ez az én első postom itt :)


Nekem nem csak a küllem, de a tartalom és elgondolás is szimpi lett.

Én biztos, hogy anyagilag is támogatni fogom.[/b]

Üdv. Mindenkinek.


Detto Nálam is jobban bevált a Mint mint az Ubuntu pedig ugye ennek is ugyanaz az alapja,mégis más.Gloria+Gnome ami nálam is nyerő és bár kiváncsi vagyok a Helenára,egyenlőre szerintem maradok a jól bevált Gloriánál.
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
User avatar
papus
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 14, 2009 2:36 pm
Location: Hungary - Hodmezovasarhely

Re: Első bejegyzés

Postby Salty on Tue Nov 24, 2009 6:43 am

Sziasztok!

Örömmel láttam meg a napokban, hogy a Linux Mint fórumában van egy kicsi, de lelkes magyar közösség. Mivel a családom lelkes Linux Mint felhasználó, így gondoltam csatlakozom hozzátok.
Nálunk a Linux Mint 7 minden grafikus motorja megtalálható. :D A lányomnál a Gnome felület, az édesanyám laptopján és a fiam asztali gépén KDE, nálam pedig az XFCE. A család minden tagjának nagyon tetszik és maximálisan meg van vele elégedve. Személy szerint én várom a Linux Mint 8-as kiadását, bár tartok tőle, hogy visszaköszönnek az Ubuntu 9.10 hibái. De remélem ezek a hibák mihamarabb javításra kerülnek.

Kellemes szép napot mindenkinek!
Salty
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 24, 2009 6:31 am
Location: Hódmezővásárhely

Re: Első bejegyzés

Postby rofe on Fri Dec 11, 2009 1:26 pm

Sziasztok!
Mivel én csak tegnap óta használom a Helena verziót,de tetszik!
Sajnos nincs viszonyítási alapom mert előtte csak windowst használtam, de tudom jó lessz csak meg kell a csajszival ismerkednem! :D :D :lol: :lol: :oops:
rofe
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Fri Dec 11, 2009 1:04 pm

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Sun Dec 13, 2009 3:51 pm

Pörgessük a fórumot, hátha kikerülünk az "Other languages" alfórumból ;)
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby Köagy örnagy on Mon Jan 11, 2010 1:36 pm

Sziasztok!
Hugom használ Gloriát, mert azt tett fel (ő saját maga) a win megpusztulása után. Arról halovány fogalmam sincs, mi lett a windózával, csak egyszercsak hívott telefonon, hogy bootoláskor lemezolvasási hibát írt ki. Szimpla 200 km a távolság és fél éve használ számítógépet, ezért nem kaptam nyalábba a seggemet azonnal, hanem telefonon próbáltam segítséget nyújtani, de nem állt össze a kép.
Ezért gondolva azt, hogy a windózt sem ismerte egyáltalán, tökmindegy milyen oprendszere van a továbbiakban.
No erre ami volt itthon kiírva, meg töltöttem további disztrókat és kipróbálgattam mindet livecédén. Volt Suse, Debian, Ubi 8.4 LTS-től a Karmic Magyarubis változatáig minden, Slax, Puppy és a Mint 7.
A Mint lett a befutó, mert szép, a menüje okos és a benne lévő FF azonnal lejátszotta szinte az összes flasht és a beágyazott windózmédiás tartalmakat. Tehát nem külön lejátszó, hanem a böngésző. Mondjuk ő (is) Opera használó, így majd kovácsolni kell benne kicsit, hogy ugyanígy lejátsza, de majd személyesen megoldom.
No hát összeraktam neki egy kisebb vinyót, a disztrókat egy korong tokban, egy pendrájvot meg egy csokit egy pofás pakkba és feladtam postán.
Megkapta, elszánta magát a dolgokra és felhívott. Elmagyaráztam neki, hogy hogy kell a livecédét használni, az elsővel megnéztük, hogy egyáltalán látja-e valaki a windózos vinyót (látta), pendrájvra elmentette a beállításokat, Synapticból meg innen-onnan letöltöttük amit le kell és meghagytam neki, hogy tesztelje az összes disztrót.
Na vagy 2 sima Ubit, meg a Slaxot, a Puppyt megnézte és megunta. Kérdi, mikor telepítünk. Kérdem mi kell. Mondta mindegy. Fasza. Mint? Mi? Ja... Na akkor legyen a Mint oké? .....
Hát mindketten bedugtuk a telókat töltőbe és nekikezdtünk.
Na onnan kezdve, hogy BIOS 1st bootable device az Opera felrakásáig kettő-és fél óra volt. Ő csinálta, én diktáltam. Egy teljesen almafabéka banyek telefonon levezényelve.
Szereti, bár még nem hívott, hogy valami hiányozna neki. Mármint Skype meg torrentcuccok, meg minden olyan, ami alapból benne van, csak még nem is sejti.
Hát ennyi a történet, bocsi ha hosszú lett.
Én Hardy LTS-t használok, de keresek valahol egy Helenát, mert kíváncsi vagyok rá. A Gloria is tetszett, de annak idején az Intrepiddel nem voltam kibékülve és 1 hét után lemostam a Mintet is és ment vissza a Hardy. Kicsit zavaros, de 2 sör mellett érthetőbb lenne.
Mindenkinek mindent viszont kívánok! :mrgreen:
Köagy örnagy
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 11, 2010 1:07 pm

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Wed Jan 13, 2010 5:02 am

Érdekes történet ;)

Köagy örnagy wrote:A Mint lett a befutó, mert szép, a menüje okos és a benne lévő FF azonnal lejátszotta szinte az összes flasht és a beágyazott windózmédiás tartalmakat.


Hát igen, ezek különböztetik meg az Ubuntutól a Mint-et: a Mint készítői figyelnek az olyan "apróságokra", mint például a kinézet/elrendezés. Persze van, akinek a sima Gnome-os, Alkalmazások - Helyek - Rendszer menühármas (és az ezek alatt megnyíló száz másik almenü) megfelel. Erre rácáfolnék, mivel nemrég VirtualBox-ban futtattam mindkét disztrót (800*600-as felbontásban), és az Ubuntu menüje használhatatlannak bizonyult.
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby Forestjo on Mon Jan 18, 2010 9:18 pm

Sziasztok!
Egy-két éve szakaszosan ismerkedem a szabad szoftverek világával, már én is sok mindent felraktam a gépemre eddig, de idáig ez nagyon bejött. Már több hete bírom Win. nélkül, és ez már rekord!
Azoktól szeretnék viszont segítséget kérni, akik tapasztaltabbak nálam (szinte csak ilyen van a földön) néhány dologban.

Én most legutóbb a Helena DVD-s "Universal" verzióját telepítettem fel, de egy valami sehogy sem akar működni. Ez pedig az Aigner Szilárd "EMS" nevű időjós oldalán van, ha valaki nem ismerné a Googliból az első helyeken van az "EMS" keresőszóval.
Középen van egy animált felhőkép, ami a Chrome-mal nem megy. Ha az ettől jobbra lévő felvett TV-s időjárás jelentésre kattintok, és meg akarom nézni az aznapi TV felvételüket, na az se megy.
Nem tudom milyen driver kell hozzá.

Ugyanez az Operában, amit egyébként a legtöbbször használok, általában megy. Bár most a DVD-s Helena telepítése után, ott sem megy! Sőt a Firefoxban sem. A CD-s verziónál csak a Chrome-ban volt ilyen hiba. De most a DVD-t nyilván rosszul nyomtam fel, mert a Home tárolót nem töröltem, csak a rendszert particionáltam, így ez a frissítés nem lett tökéletes.

Ha ki lehet bogozni a szövegem, és valaki tud segíteni, szívesen veszem.
Köszönöm addig is.
Joci.
Forestjo
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Jan 18, 2010 8:18 pm

Re: Első bejegyzés

Postby jkop on Tue Jan 19, 2010 6:41 am

Helló!

Én alig egy hete tettem fel a Helenát, és eddig tetszik.
Igaz már nem vagyok noob, majd' egy évig használtam Ubuntu studiót, de aztán egyik délután a wifi megadta magát és nem volt hajlandó életre kelni. Nekem meg éppen ki volt írva egy Mint telepítő, és ha már úgyis újrarakás, miért nem próbálnám ki. Aztán ittragadtam :)
Ami tetszik benne, hogy nem annyira fapados és instabil, mint mostanában az ubuntuk. (A fapadosságot úgy értem, hogy itt nem az az első, hogy tárolók felvétele, kodekek letöltése, stb.) A Főmenü még kicsit szokatlan, de egyre jobban kezdek ráérezni az ízére. Az viszont nagyon tetszik benne, hogy lényegében ubuntu-kompatibilis (ugye debian), így továbbra is használhatom azokat a csomagokat amiket eddig, nem kell egy új rendszert megszoknom.
Na további szép napot mindenkinek!
jkop
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:35 am

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Thu Jan 21, 2010 1:02 pm

Forestjo: tedd fel a nem universalt.
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby Forestjo on Sat Jan 23, 2010 6:39 pm

Helló LordBB!
Köszi a tanácsot, visszaraktam a CD-s verziót. Hát mit mondjak, ez a Helena egyre jobban tetszik! Most nagyon spécin működik az, amit eddig egyáltalán ismerek belőle, még a Skype is.

Gondolom, hogy az Universál is jól működik normális telepítéssel. De ez nagyon tetszik.
Az egyik kollégám sokkal jobban ismeri a Linuxot általában, mint én, de a Mint-re én hívtam fel a figyelmét és nagyon megörült, amikor kipróbálta, mert Ő már szinte minden elérhető Linux verziót telepített. Ez volt az első viszont, ami olyan felszereltségű, kényelmű és tudású, amit eddig nem talált meg semmiben sem. Ő elég racionális, és bár nem mindent értettem abból, amit a Mintről mondott, de hiszek neki.
A Karmic Koala is nagyon jó már, de ezzel a Mintel ez a francia úriember rádobott néhány lapáttal.

Kinek mi tetszik benne elsősorban?
Forestjo
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Jan 18, 2010 8:18 pm

Re: Első bejegyzés

Postby LordBB on Thu Jan 28, 2010 3:14 pm

Forestjo wrote:Kinek mi tetszik benne elsősorban?


Előretelepített bővítmények és persze a mintMenu ;)
LordBB
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Sun Nov 08, 2009 8:12 am

Re: Első bejegyzés

Postby koldan2000 on Wed Mar 17, 2010 5:27 pm

Sziasztok,

en LinuxMint 8-at hasznalok. Szuper. De sehogysem tudom beallitani adrotnelkuli internetet...ehhez kene egy kis egitseg...

Szoval az emelten van egy Ovislink AP, abbol ereszkedik a foldszintre a szamitogepbe egy LAN kabel, PPoE kapcsolaton keresztul netezem. Mindig adni kell a gepnek/lankartyamnak egy IPcimet XP alatt kulomben kijon a talcan a halozati ikonocskan az a sarga felkialtojel 'limited or no connection' felirattal.
Nagyon tetszik ez a rendszer es vegleg meg akarok szabadulni a zXPtol, de ha nem fogom tudni beallitani a netet akkor felek tovabbra is vindozom marad...
Elore is kosz.
koldan2000
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 17, 2010 4:45 pm

Re: Első bejegyzés

Postby Shaxpeer on Thu Mar 18, 2010 3:56 pm

Nekem otthon egy nagyon régi gépem van, egy HP Kayak (P III dual processor 2x600 mhz, 512 M RDRAM, nVidia GeForce 440).
Vajon ezen is elmenne a Linux Mint Helena? Próbáltam már Puppy-t, PCLinuxOS-t, nem tetszett. Ubuntu 9.10-es magyar jó volt,elég gyors is,úgy kb.1 napig, azután nagyon lelassult, annál már a WinXP is háromszor gyorsabb még mindig, pedig elég régi már. Azonkívül sok olyan program/játék volt, ami benne volt a repository-ban névleg, de a telepítés során egy-két fontos dependency-t nem talált, sokadikra sem.
Másik bajom az, hogy nem vagyok programozó/fejlesztő, csak egyszerű felhasználó, azokkal (velünk) meg a Linux nem túl barátságos :(
Shaxpeer
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 18, 2010 3:31 pm

Re: Első bejegyzés

Postby javdyaba on Mon Apr 05, 2010 3:04 am

Sziasztok! Nálam Helena Xfce verziója a nyerő. Rengeteg disztrót kipróbáltam,de ez hozza ki a legtöbbet az Acer Aspire 5310-es laptopomból. Minden tökéletesen megy rajta. És az sem hátrány hogy hogy kétszer gyorsabb mint az alap Ubuntu.
Shaxpeer! Szerintem Te is próbáld ki a Mint Xfce Edition-t. Az Ubuntu (Gnome felülettel) még az én ketyerémen is bosszantóan lassú volt, ez viszont gyors, mint a zsírozott villám - és nagyon szép is. A Linux operációs rendszerek nagy része pedig felhasználóbarát (szerintem sokkal könnyebb Mint-et telepíteni és beállítani, mint egy xp-t), csupán pár alap dolgot meg kell tanulni a használatához. De ez a windows-al is így van.
User avatar
javdyaba
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 05, 2010 2:43 am

Re: Első bejegyzés

Postby donhalasz on Tue Apr 13, 2010 8:31 am

Sziasztok! Ki szeretném próbálni az Isadorát, de nem tudom, mi a különbség az egyes Mint változatok között. Mi a különbség a Main és az Universal kiadás között? Több helyen próbáltam megtalálni, de van ahol csak azt írják, hogy az egyik CD-méretű, míg a másik telepítője csak DVD-re fér rá. Az angol tudásom kevés, de nekem úgy tűnik nem csak ennyi a különbség. Le tudnátok írni pontosan, hogy miben jobb az egyik a másiknál (Main vs. Universal)? Mindkettő tud magyarul? Mivel 15 éve nincs TV-m, ezért otthon a szórakozás központja a számítógép, többek között filmeket is ezen nézünk. Melyik kiadás a legmegfelelőbb a multimédiás alkalmazásoknak? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: donhalasz
donhalasz
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Apr 13, 2010 6:22 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Next

Return to Magyar (Hungarian)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest