Sziasztok!
Hugom használ Gloriát, mert azt tett fel (ő saját maga) a win megpusztulása után. Arról halovány fogalmam sincs, mi lett a windózával, csak egyszercsak hívott telefonon, hogy bootoláskor lemezolvasási hibát írt ki. Szimpla 200 km a távolság és fél éve használ számítógépet, ezért nem kaptam nyalábba a seggemet azonnal, hanem telefonon próbáltam segítséget nyújtani, de nem állt össze a kép.
Ezért gondolva azt, hogy a windózt sem ismerte egyáltalán, tökmindegy milyen oprendszere van a továbbiakban.
No erre ami volt itthon kiírva, meg töltöttem további disztrókat és kipróbálgattam mindet livecédén. Volt Suse, Debian, Ubi 8.4 LTS-től a Karmic Magyarubis változatáig minden, Slax, Puppy és a Mint 7.
A Mint lett a befutó, mert szép, a menüje okos és a benne lévő FF azonnal lejátszotta szinte az összes flasht és a beágyazott windózmédiás tartalmakat. Tehát nem külön lejátszó, hanem a böngésző. Mondjuk ő (is) Opera használó, így majd kovácsolni kell benne kicsit, hogy ugyanígy lejátsza, de majd személyesen megoldom.
No hát összeraktam neki egy kisebb vinyót, a disztrókat egy korong tokban, egy pendrájvot meg egy csokit egy pofás pakkba és feladtam postán.
Megkapta, elszánta magát a dolgokra és felhívott. Elmagyaráztam neki, hogy hogy kell a livecédét használni, az elsővel megnéztük, hogy egyáltalán látja-e valaki a windózos vinyót (látta), pendrájvra elmentette a beállításokat, Synapticból meg innen-onnan letöltöttük amit le kell és meghagytam neki, hogy tesztelje az összes disztrót.
Na vagy 2 sima Ubit, meg a Slaxot, a Puppyt megnézte és megunta. Kérdi, mikor telepítünk. Kérdem mi kell. Mondta mindegy. Fasza. Mint? Mi? Ja... Na akkor legyen a Mint oké? .....
Hát mindketten bedugtuk a telókat töltőbe és nekikezdtünk.
Na onnan kezdve, hogy BIOS 1st bootable device az Opera felrakásáig kettő-és fél óra volt. Ő csinálta, én diktáltam. Egy teljesen almafabéka banyek telefonon levezényelve.
Szereti, bár még nem hívott, hogy valami hiányozna neki. Mármint Skype meg torrentcuccok, meg minden olyan, ami alapból benne van, csak még nem is sejti.
Hát ennyi a történet, bocsi ha hosszú lett.
Én Hardy LTS-t használok, de keresek valahol egy Helenát, mert kíváncsi vagyok rá. A Gloria is tetszett, de annak idején az Intrepiddel nem voltam kibékülve és 1 hét után lemostam a Mintet is és ment vissza a Hardy. Kicsit zavaros, de 2 sör mellett érthetőbb lenne.
Mindenkinek mindent viszont kívánok!