[SOLVED] Weird keyboard volume (multimedia keys) problem

Forum rules
Before you post please read how to get help

[SOLVED] Weird keyboard volume (multimedia keys) problem

Postby mint_guy on Sun Jul 22, 2012 11:22 pm

Hey guys,

Was trying out Mint 13 Mate, now main desktop, love it (audio keys work in Mate, but not next, previous and pause/play keys using amarok but they work in Lxde). Thought I would try the new lxde as well, so installed it side by side, a very minimal install. But I have problems using the volume up/down/mute buttons, even the calculator button on the keyboard. On my Logitech Dinovo keyboard, laptop type one.

I had a look at the lxde-rc.xml file. Found the commands and tried them in a terminal they work. :D amixer ones.

Then I loaded xev to see if the commands were recognised as standard buttons and they were.

Code: Select all
KeyPress event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2739198, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 121 (keysym 0x1008ff12, XF86AudioMute), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2739258, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 121 (keysym 0x1008ff12, XF86AudioMute), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyPress event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2740951, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 122 (keysym 0x1008ff11, XF86AudioLowerVolume), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2741030, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 122 (keysym 0x1008ff11, XF86AudioLowerVolume), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyPress event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2741832, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 123 (keysym 0x1008ff13, XF86AudioRaiseVolume), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 35, synthetic NO, window 0x4a00001,
    root 0x1ad, subw 0x0, time 2741912, (693,581), root:(1585,604),
    state 0x0, keycode 123 (keysym 0x1008ff13, XF86AudioRaiseVolume), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False


So something is really wrong this should work. I remember installing Lubuntu 12.04 and the keys worked in that so what is happening I wonder ?

Thanks for looking :)
Last edited by mint_guy on Mon Jul 23, 2012 10:55 pm, edited 1 time in total.
mint_guy
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Thu Jul 12, 2012 10:14 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Weird keyboard volume (multimedia keys) problem

Postby mint_guy on Mon Jul 23, 2012 10:54 pm

Found out that Mate's volume control wasn't working either. So I rebooted and checked Mates was working. then login to Lxde, it works :D

Awesome.
mint_guy
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Thu Jul 12, 2012 10:14 am


Return to Others

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests