Mint locks up when hibernating and Mint on battery

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read this

Mint locks up when hibernating and Mint on battery

Postby Yoshi2889 on Sun Jun 17, 2012 6:32 am

Hi!

I got rid of Windows 7 on my laptop (ASUS K53E) and installed Mint 13 Cinnamon 64-bit. W7 was giving me BSODs which mint obviously can't give.

So I was in mind, wanted to resume my work somewhere later on, closed the lid. So left the thing on our table, came back somewhere later on, and found that it was still on. Opened it, on the screen was just a white _, nothing else. My HDD activity light was on full-time. Couldn't get it to turn back to the desktop so I was forced to shut it down.

Okay so I googled. Only thing I could possibly find is that my graphics card drivers suck. Here's some information about my system:

Code: Select all
rick@rick-K53E ~ $ inxi -F
System:    Host: rick-K53E Kernel: 3.2.0-23-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 13 Maya
Machine:   System: ASUSTeK (portable) product: K53E version: 1.0
           Mobo: ASUSTeK model: K53E version: 1.0 Bios: American Megatrends version: K53E.219 date: 03/06/2012
CPU:       Dual core Intel Core i5-2450M CPU (-HT-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx)
           Clock Speeds: 1: 1600.00 MHz 2: 800.00 MHz 3: 800.00 MHz 4: 800.00 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           X.Org: 1.11.3 drivers: intel (unloaded: vesa,fbdev) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 8.0.2
Audio:     Card: Intel 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24
Network:   Card-1: Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet driver: atl1c
           IF: eth0 state: down mac: 54:04:a6:4d:36:d5
           Card-2: Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath9k
           IF: wlan0 state: up mac: 00:08:ca:22:2d:1a
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (5.5% used) 1: /dev/sda WDC_WD3200BPVT 320.1GB
Partition: ID: / size: 294G used: 17G (6%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.06GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 44.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 168 Uptime: 1:10 Memory: 836.8/7765.0MB Client: Shell inxi: 1.7.33


I have Intel HD Graphics 3000, the info Inxi gives about my graphics is vague.

Is something wrong in my config or...?

Also, my battery is draining super fast, I charged it until just an hour or so ago, unplugged it and I've been using it for like 30 minutes now, and the battery is already on 89% (from 99%), on the lowest brightness. In Windows, a tool called Power4Gear managed my processor speed and voltage stuff so when I was on my battery it underclocked the thing to 800 MHz. Is a tool like that available for Mint? And if not, any tips to save battery?

Thanks!
Yoshi2889
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Sun May 27, 2012 3:43 pm
Location: The Netherlands

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mint locks up when hibernating and Mint on battery

Postby Yoshi2889 on Tue Jun 19, 2012 9:02 am

Sorry but I'm going to bump this, I need this fixed as I use hibernation quite a lot.
Yoshi2889
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Sun May 27, 2012 3:43 pm
Location: The Netherlands


Return to Other topics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests