Bianca will not re-boot!

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read this

Bianca will not re-boot!

Postby Loves2Mint on Sun Mar 04, 2007 2:50 pm

Bianca will shut down but just hangs when I select reboot from the quit menu. Please help.
Loves2Mint
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sun Mar 04, 2007 2:46 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby metapy on Wed Mar 07, 2007 6:34 am

Sounds like a problem with ACPI, you might want to try this:

http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... ost1738476
metapy
Level 1
Level 1
 
Posts: 27
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:01 pm

Bianca will not reboot

Postby Loves2Mint on Fri Mar 09, 2007 7:41 am

As I stated, Bianca does shut down correctly, it just will not reboot.
Loves2Mint
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sun Mar 04, 2007 2:46 pm

Postby clivesay on Fri Mar 09, 2007 9:39 am

what do you mean by "just won't reboot"? Does it reboot but come to a command prompt instead of gui? Do you not even get the Grub screen?

A little more detail would be helpfiul.
clivesay
Level 1
Level 1
 
Posts: 28
Joined: Tue Dec 26, 2006 7:41 pm

Bianca will not reboot

Postby Loves2Mint on Sat Mar 10, 2007 12:52 am

Bianca looks like it is going to reboot but gets hung up at the last (2nd) Bianca GUI screen with moving dots. The dots stop moving after they have filled the bar and it just hangs.
Loves2Mint
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sun Mar 04, 2007 2:46 pm

Re: Bianca will not reboot

Postby scorp123 on Sat Mar 10, 2007 5:13 am

Loves2Mint wrote:Bianca looks like it is going to reboot but gets hung up at the last (2nd) Bianca GUI screen with moving dots. The dots stop moving after they have filled the bar and it just hangs.
The system comes to a halt (which is intended) but because of missing ACPI support the OS cannot tell the computer to power off. Maybe if you could modify your /boot/grub/menu.lst (I believe that's the right file name?) and check for the various entries in there ... e.g. there might be some lines saying something like:
Code: Select all
title LinuxMint
root (hd0,4)
kernel /vmlinuz-2.6.18.8-0.1-default root=/dev/hda6 vga=0x317 resume=/dev/hda10 splash=verbose
initrd /initrd-2.6.18.8-0.1-default
This example is from one of my systems ... which tend to be heavily modified. Don't worry if your stuff looks different (it probably will).

What we want is that "kernel .... " line. Can you please edit the file and add this parameter:
Code: Select all
sudo gedit /boot/grub/menu.lst


Add this parameter:
Code: Select all
acpi=force


So the relevant line in question looks something like this:
Code: Select all
kernel /vmlinuz-2.6.18.8-0.1-default root=/dev/hda6 vga=0x317 resume=/dev/hda10 splash=verbose acpi=force


Can you then please try again if shutdown works for you?
User avatar
scorp123
Level 8
Level 8
 
Posts: 2287
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:19 pm
Location: Switzerland


Return to Other topics

Who is online

Users browsing this forum: kush and 5 guests