LMDE 201101 won't boot for me

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

LMDE 201101 won't boot for me

Postby brobdinag on Mon Jan 03, 2011 2:48 pm

Everything looks fine. Md5 checks out. The disk reads Isolinux, etc., then

I get the countdown screen with Mint graphic, but can't interrupt it with the enter key, or any key for that matter. I never see the menu with grub boot options. At countdown's end it goes into text mode (black screen, white type):
Loading /casper/vmlinuz . . .
Loading /casper/initrd.cc . . . .
Ready.
blinking cursor (just sits there: doesn't respond to keyboard)

I have Mint 10, Ubuntu 10.10, and Fedora 14. All installed no problems.

Any thoughts?
brobdinag
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 13, 2010 2:40 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby malligt on Mon Jan 03, 2011 3:10 pm

As a test, I have downloaded the 201101 32 bit respin several times from different mirrors and not had any problems. All the downloads "match".

I have successfully loaded the 201101 32 bit respin onto several computers (5) as of this writing....but all installs were from a live usb drive.

Some thoughts here:
My suggestions would be to try the live usb method (if your hardware makes this possible)....and/or re-burn your dvd at the slowest possible speed on your pc, and/or finally try another pc to burn the dvd at the lowest possible speed.

Try another free burning piece of software....Image Burn, Ashampoo Burning Studio 6....for example.
malligt
Level 4
Level 4
 
Posts: 253
Joined: Sat Sep 11, 2010 12:58 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby brobdinag on Mon Jan 03, 2011 8:50 pm

Thanks for your response malligt on Mon Jan 03, 2011 1:10 pm.

I did the original burn with ImgBurn, and the DVD works fine on my son's laptop. I was leaning toward it being a graphic card issue with my ati radeon x600, but then why does the countdown screen display correctly? The only thing I can't do, it seems, is use my keyboard to interrupt the countdown to get to the main menu. I've even tried another keyboard. No joy.
brobdinag
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 13, 2010 2:40 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby wayne128 on Mon Jan 03, 2011 9:23 pm

I get the countdown screen with Mint graphic, but can't interrupt it with the enter key, or any key for that matter. I never see the menu with grub boot options. At countdown's end it goes into text mode (black screen, white type):

I did the original burn with ImgBurn, and the DVD works fine on my son's laptop. I was leaning toward it being a graphic card issue with my ati radeon x600, but then why does the countdown screen display correctly? The only thing I can't do, it seems, is use my keyboard to interrupt the countdown to get to the main menu. I've even tried another keyboard. No joy.


hmm, your key board did not response during boot, since it is consistent and the DVD works on other laptops, perhaps you need to be sure the key board is 'set correctly' in BIOS...
Read also this link
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=414759

hope it helps
wayne128
Level 10
Level 10
 
Posts: 3267
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby brobdinag on Mon Jan 03, 2011 11:40 pm

wayne128 wrote:
I get the countdown screen with Mint graphic, but can't interrupt it with the enter key, or any key for that matter. I never see the menu with grub boot options. At countdown's end it goes into text mode (black screen, white type):

I did the original burn with ImgBurn, and the DVD works fine on my son's laptop. I was leaning toward it being a graphic card issue with my ati radeon x600, but then why does the countdown screen display correctly? The only thing I can't do, it seems, is use my keyboard to interrupt the countdown to get to the main menu. I've even tried another keyboard. No joy.


hmm, your key board did not response during boot, since it is consistent and the DVD works on other laptops, perhaps you need to be sure the key board is 'set correctly' in BIOS...
Read also this link
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=414759

hope it helps


Well, nothing in the bios seems amiss. Besides it works for all the other distros, so I don't think the keyboard is the problem. Thanks, anyway!
brobdinag
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Mon Dec 13, 2010 2:40 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby mikeymouse on Tue Jan 04, 2011 1:20 pm

sorry to say the new mint debian 2011-01 still hangs when i try to load the live dvd on my desk top.
It loads fine on my laptop but on my desktop it just Loading /casper/vmlinuz . . .
Loading /casper/initrd.cc . . . .
Ready.
blinking cursor (just sits there: doesn't respond to keyboard)
Hope you can get this problem fixed soon..
Thanks for all the work..
much appreciated
mikeymouse
mikeymouse
Level 2
Level 2
 
Posts: 54
Joined: Sun Mar 18, 2007 9:13 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby IIJETHROII on Tue Jan 04, 2011 5:22 pm

Same thing for me! Black screen at boot! I am going to try it with a live usb and give you some news.
Image
User avatar
IIJETHROII
Level 1
Level 1
 
Posts: 30
Joined: Wed Nov 24, 2010 5:50 pm
Location: Quebec city

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby azurehi on Sat Apr 09, 2011 8:24 pm

mikeymouse wrote:sorry to say the new mint debian 2011-01 still hangs when i try to load the live dvd on my desk top.
It loads fine on my laptop but on my desktop it just Loading /casper/vmlinuz . . .
Loading /casper/initrd.cc . . . .
Ready.
blinking cursor (just sits there: doesn't respond to keyboard)
Hope you can get this problem fixed soon..
Thanks for all the work..
much appreciated
mikeymouse


I downloaded LDME 201101 4/8/11 and burned the image to DVD with both brasero and k3b (using Ubuntu 10.01 LTS). Neither will boot and I receive the same screen as mentioned above. Here is my video card info:
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family [Display adapter]

Board: Intel Corporation DG31PR AAD97573-302
Serial Number: BTPR849002JU
Bus Clock: 800 megahertz
BIOS: Intel Corp. PRG3110H.86A.0052.2008.0612.1910 06/12/2008

I read elsewhere about trying "nomodset", etc...no change; when I enter in compatability mode, I get the additional entry "Probing EDD (edd=off to disable)

I would appreciate help as I do want to try LMDE. The DVD disc in a DVD+RW...I wonder whether That could be the problem.
azurehi
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Thu Mar 22, 2007 11:07 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby azurehi on Sat Apr 09, 2011 8:46 pm

azurehi wrote:
mikeymouse wrote:sorry to say the new mint debian 2011-01 still hangs when i try to load the live dvd on my desk top.
It loads fine on my laptop but on my desktop it just Loading /casper/vmlinuz . . .
Loading /casper/initrd.cc . . . .
Ready.
blinking cursor (just sits there: doesn't respond to keyboard)
Hope you can get this problem fixed soon..
Thanks for all the work..
much appreciated
mikeymouse


I downloaded LDME 201101 4/8/11 and burned the image to DVD with both brasero and k3b (using Ubuntu 10.01 LTS). Neither will boot and I receive the same screen as mentioned above. Here is my video card info:
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family [Display adapter]

Board: Intel Corporation DG31PR AAD97573-302
Serial Number: BTPR849002JU
Bus Clock: 800 megahertz
BIOS: Intel Corp. PRG3110H.86A.0052.2008.0612.1910 06/12/2008

I read elsewhere about trying "nomodset", etc...no change; when I enter in compatability mode, I get the additional entry "Probing EDD (edd=off to disable)

I would appreciate help as I do want to try LMDE. The DVD disc in a DVD+RW...I wonder whether That could be the problem.


Burned image to DVD-R...still will not boot.

Tried linuxmint 201104 xfce...same result
azurehi
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Thu Mar 22, 2007 11:07 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby Gutknecht on Tue Apr 19, 2011 4:11 pm

I'm having the same problem. Thought it was the earlier spin, but downloaded and burned most recent and get same results. Linux Mint Isadora Installed fine...
Gutknecht
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Mon Jul 27, 2009 7:32 pm

Re: LMDE 201101 won't boot for me

Postby kwevej on Wed Apr 20, 2011 5:12 am

don't waste DVDs. Try to boot from USB flash, then give it up ;)

gksu unetbootin is your friend
flash formatted as FAT (sudo mkdosfs /dev/yourflashdev) [find out the flash device by sudo fdisk -l]

If it doesn't work, install debian & convert it into LMDE. There are some tutorials at community page.

Another possiblity is to grab the HDD out of the PC and attach it to another, where it boots up fine. Install it there & return the HDD to its original machine.
User avatar
kwevej
Level 5
Level 5
 
Posts: 624
Joined: Mon Mar 22, 2010 3:35 pm
Location: Delft / Prague [@ LMDE]

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests