[SOLVED] "No Bootable Device" message - Fresh LMDE Install

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

[SOLVED] "No Bootable Device" message - Fresh LMDE Install

Postby odinmint on Sun Jun 12, 2011 2:33 am

Hi all,

This is probably answered somewhere, but I've searched the forum and Google and the few posts were not applicable to my case.

I've just installed LMDE (2011 version) on the following partition setup (two hard discs, sda and sdb):

----------------------
/dev/sda1 ntfs System Reserved (that's where Windows 7 has its rescue files; I can't delete this).
/dev/sda2 ext4
/dev/sda3 extended
/dev/sda5 linux-swap

/dev/sdb1 ntfs (windows 7 system)
---------------------

LMDE was installed on /dev/sda2 (about 30Gb), with swap on sda3/5 (8 Gb)
GRUB was installed on the default /sda

On reboot, I get the message "No bootable device" and then nothing; I have to put the LMDE bootable dvd to get back to a working system.

Should I have specified grub to be installed on sda2 instead of just sda? If yes, can I change this without reinstalling?

Update: re-installing grub on /sda2 doesn't do anything; same error as above.

Thanks for any help!

[SOLVED] For whatever reason, the partition was never marked as bootable, although it had been during install. With the live-dvd in, I used gparted and flagged the partition (in this case /sda2) as "boot" and all was fine after a reboot.
odinmint
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Sun May 31, 2009 4:56 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: [SOLVED] "No Bootable Device" message - Fresh LMDE Insta

Postby Oscar799 on Sun Jun 12, 2011 5:41 am

Glad you found a solution :P
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8894
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: [SOLVED] "No Bootable Device" message - Fresh LMDE Insta

Postby odinmint on Sun Jun 12, 2011 6:40 am

Thanks, Oscar799!
odinmint
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Sun May 31, 2009 4:56 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 3 guests