LMDE 201109-gnome 32 does not boot after install

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

LMDE 201109-gnome 32 does not boot after install

Postby Christian-pl on Sun Sep 25, 2011 6:25 am

Hi all,

After succesful installation, at first boot attempt I get:
Code: Select all
Initramfs unpacking failed, LZMA data is corrupt.
Kernel panic - No init found.

Boot with recovery config looks similar.

Grub contains:
Set root='(/dev/sda,msdos3)'
And installation was done with root fs on sda3

I mounted sda3 on /mnt/3 to check:
    $ ls /mnt/3/boot/
    boot grub System.map-2.6.39-2-486
    config-2.6.39-2-486 initrd.img-2.6.39-2-486 vmlinuz-2.6.39-2-486
    $ find /mnt/3 -name init 2>/dev/null
    /mnt/3/sbin/init
    /mnt/3/usr/src/linux-headers-2.6.39-2-486/include/config/init
    /mnt/3/usr/lib/os-probes/init
    /mnt/3/lib/init
Install with lmde 201109 gnome 64 worked fine on sda1, so i have dual boot lmde 32 and 64
CPU is intel core i3-2310m


Did anyone have the same problem that lmde 201109-gnome-32 does not boot after install?


Thanks,

Christian
Christian-pl
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Sep 25, 2011 5:57 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE 201109-gnome 32 does not boot after install

Postby Christian-pl on Mon Sep 26, 2011 3:33 pm

Now I tried to install lmde 201109-32 xfce, this one worked fine.

I always check md5sum of downloaded image before creating an usb-stick with unetbootin,
LMDE 201109-gnome-32 failed even with checksum ok.

I don't want to switch to ubuntu, so I'll continue to investigate.

Did anyone succeed in installing LMDE 201109-gnome-32 ??

Thanks,
Christian-pl
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Sep 25, 2011 5:57 am

Re: LMDE 201109-gnome 32 does not boot after install

Postby Russtopia on Sun Nov 20, 2011 3:33 pm

I am getting the exact same errors after installing linuxmint-201109-gnome-dvd-32bit.iso via USB. Runs fine off the key, but the installed OS fails.

I'm running an eMachines NAV50 netbook (off-brand of Acer Aspire One NAV51), 2GiB RAM. It ran Ubuntu 10 and 11 just fine.

I also had Mint fail on install on my HP desktop at work with similarly mysterious crashes, while Ubuntu installed fine.

I like Mint Linux but these install hiccups need to get fixed, it leaves a bad taste in people's mouths. :/

Edit: No idea if this is applicable, but perhaps the decompressor has a bug due to the version of GCC the distro was prepared with? See this post:

http://sourceforge.net/projects/lzmauti ... ic/3525198

How would I regenerate the initramfs from the live USB environment assuming I could use the patched lzmautils at the above link?
Russtopia
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Nov 20, 2011 3:23 pm

Re: LMDE 201109-gnome 32 does not boot after install

Postby Lanser on Sun Nov 20, 2011 5:31 pm

Christian-pl. I have the LMDE 201109-gnome-32 dist installed and running successfully on Lenovo E13 and S10-3 machines.
Both were installed via USB DVD drive with no issues. Try downloading the ISO again from a different mirror and confirm the checksum before burning.

Lanser
Earth :{"Mostly Harmless"} revised to {"Mostly Useless"} since the Smart Phones became the dominant sentient life form.
Lanser
Level 3
Level 3
 
Posts: 187
Joined: Mon Mar 08, 2010 5:12 am
Location: Perth Australia


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests