LMDE Installer problem

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

LMDE Installer problem

Postby saline1012 on Wed Apr 11, 2012 8:36 pm

Hi all

I am having problems installing the lastest version on LMDE. When I double click Installer Icon on desktop "user privelegs granted screen" comes up and then nothing happens. I have tried running in Terminal but dont have root password.

Somebody please help me.

Gordon
saline1012
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 11, 2012 8:29 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE Installer problem

Postby cxexa on Wed Apr 11, 2012 9:13 pm

This happened to me too. It just took a while to come up. I clicked 'install' twice and also went into the menu and chose it. After a short wait I had multiple instances of the installer opening.

This will probably get moved to the LMDE section of the forums, where it may get more exposure.
User avatar
cxexa
Level 1
Level 1
 
Posts: 18
Joined: Sun Jul 25, 2010 9:04 am

Re: LMDE Installer problem

Postby zerozero on Wed Apr 11, 2012 9:39 pm

[moved here by moderator]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6470
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE Installer problem

Postby lbeavisc on Fri Apr 27, 2012 9:52 pm

i am having the same isse but no installer ever comes up
lbeavisc
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 27, 2012 9:40 pm

Re: LMDE Installer problem

Postby hencke on Sun Apr 29, 2012 7:07 am

I have the same problem. It seems to be a problem with gksudo rather than the installer. If i try to run gksudo with whatever command it ends with

Code: Select all
(gksudo:3859): Glib-CRITICAL **: g_str_has_prefix: assertion `str !=NULL' failed

while if I start the installer from terminal without gksudo it starts, but doesn't have the privileges to actually work.

EDIT: so the installer works, but can't get root priviledges any other way than gksudo which is broken. Mint user isn't in the sudoers file so even if you set a user password and try to sudo su, it won't work.

EDIT2: When I created the Live USB with Unetbootin instead of Universal USB Installer it started working.
hencke
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 29, 2012 7:03 am

Re: LMDE Installer problem

Postby zerozero on Sun Apr 29, 2012 11:23 am

hencke wrote:EDIT2: When I created the Live USB with Unetbootin instead of Universal USB Installer it started working.

unetbootin is the recommended tool
About the media: It comes as a liveDVD. Locales work differently in Debian and the package base requires more space. We made LMDE compatible with unetbootin though, so you can install it using a USB stick. here
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6470
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests