Gnome-boxes not working

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Gnome-boxes not working

Postby stjefin on Mon Oct 01, 2012 3:36 am

Hello!

This is the first time I use linuxmint forums. I work with linux mint debian edition.
I've got a problem with gnome-boxes. Using the wizard to create a new virtual machine, when I select an iso image on my disk The error is:

#(gnome-boxes:6868): Clutter-WARNING **: The actor 'ClutterBox' is currently inside an allocation cycle; calling #clutter_actor_queue_relayout() is not recommended
#(gnome-boxes:6868): Boxes-CRITICAL **: boxes_fetch_os_logo: assertion `os != NULL' failed
#(gnome-boxes:6868): Boxes-WARNING **: wizard.vala:154: Failed to create domain: internal error No guest options #available for arch 'x86_64'

The information about my system are:
# uname -a
# Linux gildo 3.2.0-3-486 #1 Thu Jun 28 08:08:24 UTC 2012 i686 GNU/Linux

#apt-cache policy gnome-boxes
#gnome-boxes:
# Installato: 3.4.3+dfsg-1
# Candidato: 3.4.3+dfsg-1
# Tabella versione:
#*** 3.4.3+dfsg-1 0
# 500 http://lmde-mirror.gwendallebihan.net/latest/ testing/main i386 Packages
# 100 /var/lib/dpkg/status

# apt-cache policy qemu-kvm
# qemu-kvm:
# Installato: 1.0+dfsg-11
# Candidato: 1.0+dfsg-11
# Tabella versione:
# *** 1.0+dfsg-11 0
# 500 http://lmde-mirror.gwendallebihan.net/latest/ testing/main i386 Packages
# 100 /var/lib/dpkg/status

The kvm_intel module is working

# lsmod | grep kvm
# kvm_intel 112329 0
# kvm 234573 1 kvm_intel

#gnome-boxes --checks
#The CPU is capable of virtualization: yes
#The KVM module is loaded: yes

What could be the problem?

Thanks
stjefin
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:45 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Gnome-boxes not working

Postby xenopeek on Mon Oct 08, 2012 8:29 am

I might be wrong, but it looks like you have a 32 bit install of LMDE? And the warning given is that you are trying to create a 64 bit virtual machine. The other way around will work (32 bit guest on 64 bit host) but not like this. Probably replacing the iso with a 32 bit version will work.
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14967
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Gnome-boxes not working

Postby stjefin on Mon Oct 08, 2012 8:58 am

The error tells that I'm trying to create a 64 bit virtual machine, but it is not the case.

I've tried with
clonezilla-live-20120620-precise.iso
debian-6.0.4-i386-netinst.iso
elementaryos0.1-jupiter-i386.iso
trisquel_5.0_i686.iso
wiildOs-2.20.iso

No one working. The log is always the same.
stjefin
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:45 am


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests