Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis on Fri Mar 18, 2011 4:05 am

As the title says, when i click a url link in thunderbird, chrome won't start by itself. When i start chrome myself and then click the link, the page will open in chrome. Chrome is set as default in the settings.
knireis
Level 2
Level 2
 
Posts: 50
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby vincent on Fri Mar 18, 2011 5:06 am

Code: Select all
sudo update-alternatives --config gnome-www-browser
sudo update-alternatives --config x-www-browser


Choose /usr/bin/chromium-browser for both of them. Then, run the following command to see if Chromium is indeed being used as the default browser:
Code: Select all
sensible-browser
Debian Testing x64/LM9 Main x64/Windows 7 x64 - LG R580 laptop w/ Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz, 4 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 105M, Ralink rt2860 802.11n, 300 GB WD HD 5400 rpm
vincent
Level 8
Level 8
 
Posts: 2220
Joined: Tue Feb 09, 2010 4:10 am

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis on Sat Mar 19, 2011 9:47 am

vincent wrote:
Code: Select all
sudo update-alternatives --config gnome-www-browser
sudo update-alternatives --config x-www-browser


Choose /usr/bin/chromium-browser for both of them. Then, run the following command to see if Chromium is indeed being used as the default browser:
Code: Select all
sensible-browser


Followed your instructions but no luck, The correct browser was selected already and sensible-browser does start chrome. But clicking a url in thunderbird has no effect.
knireis
Level 2
Level 2
 
Posts: 50
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby kruijf on Sun Mar 20, 2011 6:10 am

Iff you go in Thunderbird to your preferences and then the tab attachments, what is there whit the line Http and Https??
Iff its not Chrome you can change that in to Chrome.

And when you go to System/preferences/preferred applications on the internet tab there must be Chrome as whell, that should do it.
Acer Aspire 5749: Linux Mint 13 Cinnamon


dropbox

Linux steunpunt Soest

Twitter: @bdekruijf

Team Member of the Dutch support forum.
User avatar
kruijf
Level 3
Level 3
 
Posts: 117
Joined: Sat May 29, 2010 2:43 pm
Location: Soest, Netherlands

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis on Sun Mar 20, 2011 6:23 am

kruijf wrote:Iff you go in Thunderbird to your preferences and then the tab attachments, what is there whit the line Http and Https??
Iff its not Chrome you can change that in to Chrome.

And when you go to System/preferences/preferred applications on the internet tab there must be Chrome as whell, that should do it.


the html-doc line says chrome and the preferred applications is also set to chrome, so that's not the solution either. However i notice that at the prefrred applications i can not select the option to open in standard webbrowser, i can only select the option to open in new window, or to open in new tab.
knireis
Level 2
Level 2
 
Posts: 50
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm


Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests