cairo dock errors

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help

Important information

cairo dock errors

Postby kbkatz1 on Tue Mar 22, 2011 11:00 pm

Just installed cairo-dock on LMDE, the problem is it will not launch unless I type: cairo-dock -c in a Terminal. Cairo-dock will work correctly from the LMDE LiveDVD though. The only issue I have been having with LMDE is my ATI Radeon 9700 video card doesn't seem to support compiz or any of the available Catalyst Drivers. I am not concerned about that right now, I would just like to get cairo-dock working. Any suggestions?

Here is what I get in my Terminal window:
Code: Select all
ken@Dell-Dimension ~ $ cairo-dock -c

 ============================================================================
   Cairo-Dock version: 2.1.3-10-lucid
   Compiled date:  Oct  8 2010 22:58:59
   Running with OpenGL: 0
 ============================================================================

cairo_dock_replace_values_in_conf_file (/home/ken/.config/cairo-dock/current_theme/plug-ins/help/help.conf)
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have key 'forum'
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have key 'wiki'
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have group 'Join the project !'
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have group 'Join the project !'
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have group 'Join the project !'
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_replace_key_values:141) 
  Key file does not have group 'Join the project !'
_cd_find_volume_name_from_drive_name: assertion `pDrive != NULL' failed
_cd_find_volume_name_from_drive_name: assertion `pDrive != NULL' failed
warning :  (cairo-dock-keyfile-utilities.c:cairo_dock_open_key_file:34) 
  No such file or directory
clock : default needle size
separateur necessaire

LMDE
LM17.1 "Rebecca"
ClearOS Server
User avatar
kbkatz1
Level 3
Level 3
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:28 pm
Location: U.S.A

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: cairo dock errors

Postby tdockery97 on Tue Mar 22, 2011 11:24 pm

I hope you find a way to get it to work well with LMDE. I never could. I installed and use AWN on LMDE.
Image
Mint 17.2 Cinnamon
User avatar
tdockery97
Level 13
Level 13
 
Posts: 4971
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:54 am
Location: Salem, Oregon

Re: cairo dock errors

Postby LongRider on Wed Mar 23, 2011 5:42 am

Been using Cairo-dock with LMDE for about a month now. No problems at all. Am using LMDE/32 at the moment, if that makes any difference?
HP Pavillion DV7 laptop, AMD Turion X2/64, 250 GB HD, 4GB ram, Atheros AR5001 wifi, Cisco WRT54GS router, Buffalo Linkstation Quad 4TB NAS w/Raid 5, Dual Booting: LM9-64bit/Gnome + LMDE. Life is good!
User avatar
LongRider
Level 2
Level 2
 
Posts: 78
Joined: Thu Sep 23, 2010 4:40 pm
Location: Florida, New York, Texas (soon)

Re: cairo dock errors

Postby twa on Wed Mar 23, 2011 10:33 am

Schermata.png
kbkatz1,
your ATI card requires the libgl1-mesa-dri package.
then go to System>Preferences>Desktop Settings
on the left panel click on Windows and tick Use Gnome compositor.

edit: I found this solution in the LinuxMint-Italia forum
When an issue has been resolved for you, please edit the original post to include <SOLVED> in the title. This provides a good indicator for users with a similar problem to check out the thread.
User avatar
twa
Level 4
Level 4
 
Posts: 231
Joined: Fri Sep 17, 2010 8:11 am
Location: Somewhere in the sky

Re: cairo dock errors

Postby kbkatz1 on Wed Mar 23, 2011 1:21 pm

I'm also using LMDE 32 bit and I can get Cairo-dock to work with the LiveDVD, just not on my system that LMDE is installed on.

@twa - thanks I'll check and post results.
Results: Installed libgl1-mesa-dri but nothing changed when I selected the Gnome Compositing box.
LMDE
LM17.1 "Rebecca"
ClearOS Server
User avatar
kbkatz1
Level 3
Level 3
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:28 pm
Location: U.S.A

Re: cairo dock errors

Postby kbkatz1 on Wed Mar 23, 2011 9:26 pm

UPDATE: when I try to run cairo-dock through the Terminal I get "Segmentation fault" as an error. Also, when I run the command cairo-dock -c it will run but I really don't want to have a Terminal window open all of the time.
LMDE
LM17.1 "Rebecca"
ClearOS Server
User avatar
kbkatz1
Level 3
Level 3
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:28 pm
Location: U.S.A

Re: cairo dock errors

Postby LongRider on Thu Mar 24, 2011 6:56 am

You can try Alt+F2 and enter:
cairo-dock -c
In the window that opens, see if that works.

Or, you could add it to your start-up apps. I believe if you right click on the dock there is an option to "add to startup programs" or something similar (i am not in front of my computer so I am trying to work from memory).
HP Pavillion DV7 laptop, AMD Turion X2/64, 250 GB HD, 4GB ram, Atheros AR5001 wifi, Cisco WRT54GS router, Buffalo Linkstation Quad 4TB NAS w/Raid 5, Dual Booting: LM9-64bit/Gnome + LMDE. Life is good!
User avatar
LongRider
Level 2
Level 2
 
Posts: 78
Joined: Thu Sep 23, 2010 4:40 pm
Location: Florida, New York, Texas (soon)

Re: cairo dock errors

Postby twa on Thu Mar 24, 2011 3:06 pm

kbkatz1,
sorry, my knowledge can't help further.
can U try DOCKY or AWN in lieu of ??
:(
When an issue has been resolved for you, please edit the original post to include <SOLVED> in the title. This provides a good indicator for users with a similar problem to check out the thread.
User avatar
twa
Level 4
Level 4
 
Posts: 231
Joined: Fri Sep 17, 2010 8:11 am
Location: Somewhere in the sky

Re: cairo dock errors

Postby LongRider on Thu Mar 24, 2011 8:44 pm

Curious, did you install cairo-dock using "Package Manager" or by some other means?
HP Pavillion DV7 laptop, AMD Turion X2/64, 250 GB HD, 4GB ram, Atheros AR5001 wifi, Cisco WRT54GS router, Buffalo Linkstation Quad 4TB NAS w/Raid 5, Dual Booting: LM9-64bit/Gnome + LMDE. Life is good!
User avatar
LongRider
Level 2
Level 2
 
Posts: 78
Joined: Thu Sep 23, 2010 4:40 pm
Location: Florida, New York, Texas (soon)

Re: cairo dock errors

Postby kbkatz1 on Fri Mar 25, 2011 8:33 am

cairo-dock was installed using Package Manager.
LMDE
LM17.1 "Rebecca"
ClearOS Server
User avatar
kbkatz1
Level 3
Level 3
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:28 pm
Location: U.S.A

Re: cairo dock errors

Postby kbkatz1 on Fri Mar 25, 2011 11:14 pm

I can run it by using the "CTL+F2 option.... I guess that will have to do, it works.
LMDE
LM17.1 "Rebecca"
ClearOS Server
User avatar
kbkatz1
Level 3
Level 3
 
Posts: 153
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:28 pm
Location: U.S.A

Re: cairo dock errors

Postby samriggs on Thu Jul 28, 2011 1:03 pm

Anyone find a solution to get cairo dock to run on start up yet?
I just installed it on my wifes computer 64bit and mine 32bit, I tired to right click on cairo and launch at startup with no go, I tried to add it to the start up applications and after closing the startup applications window and opening it up again what I added disapearred
I tried using awn (had to add sid repos to get it) but I like cairo dock more so I rather use it instead.
I can live with clicking it to start it or adding it to the terminal to start it but it would be nice to get it going automatically.
I find it just weird that it dispears from the startup applications after I add it to it.

Thanks in advance
Sam
"Windows: the worst system for the most money, Linux: the best system for free"
Registered Linux User #545430
SolydK
User avatar
samriggs
Level 5
Level 5
 
Posts: 839
Joined: Sun Apr 24, 2011 6:09 pm
Location: Canada

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests