Rhythmbox Close to Tray Broken?

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby marc1uk on Sat Nov 19, 2011 10:48 am

I recently performed an update that came with the new 'Debian' logon screen, but a side-effect seems to be that the Rhythmbox close to panel/system tray functionality seems to have been lost. I've done some googling but haven't found many other reports of this, so don't have much to go on. I've checked and have the 'status icon' plugin installed in Synaptic as part of the Rhythmbox-Plugins package, but the status icon plugin doesn't appear in the plugins list in Rhythmbox itself. The only other reports I've seen concerning this were on Ubuntu sites, and were reported as being part of the integration of Rhythmbox with the gnome sound manager panel app, making the functionality redundant as a separate icon was no longer needed.
Does this mean non-gnome users will lose system-tray access? Or is this something much simpler? I'm surprised there's not been anyone else raise this if it's a standard result of the update...

Any help appreciated.
marc1uk
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2011 2:53 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby marc1uk on Sat Nov 26, 2011 12:15 pm

Bump. This is really anoying... >:|
marc1uk
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2011 2:53 pm

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby poodle on Thu Dec 08, 2011 10:46 am

Hi Mark,

In my vanilla Debian install I encountered the same problem after swapping gdm for xdm. I then tried gdm3 to get it back but to no extent. On Debian IRC they told me that reverting to gdm might be a solution, but personally I didn't want to go trough that hassle. If it's important to you, you could try it though.

BTW, I'm having the same problem with Rhythmbox in LM12 too, so that would indeed confirm that it's a gdm3 issue.
poodle
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Fri Oct 29, 2010 3:06 pm

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby dritzominous on Fri Dec 09, 2011 10:26 pm

This is exactly why I don't use Rhythmbox.
User avatar
dritzominous
Level 3
Level 3
 
Posts: 160
Joined: Sat Nov 14, 2009 12:49 am

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby marc1uk on Mon Dec 19, 2011 2:50 pm

poodle wrote:Hi Mark,

In my vanilla Debian install I encountered the same problem after swapping gdm for xdm. I then tried gdm3 to get it back but to no extent. On Debian IRC they told me that reverting to gdm might be a solution, but personally I didn't want to go trough that hassle. If it's important to you, you could try it though.

BTW, I'm having the same problem with Rhythmbox in LM12 too, so that would indeed confirm that it's a gdm3 issue.


hi there poodle,
Thanks for the reply; at least I know it's not just some wierd setup i have here. Unfortunately I tried making the switch back from gdm3 to gdm, but it didn't seem to have any affect. :|
marc1uk
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 26, 2011 2:53 pm

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby nigo045 on Wed Oct 17, 2012 6:19 am

hi,
I found the solution here
Code: Select all
sudo add-apt-repository ppa:fossfreedom/rhythmbox-plugins
sudo apt-get update
sudo apt-get install rhythmbox-plugin-complete

And you need to turn on the plugin in Rhythmbox.
bye
nigo045
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 17, 2012 4:26 am

Re: Rhythmbox Close to Tray Broken?

Postby zerozero on Wed Oct 17, 2012 6:49 am

[moved here as it is related to lmde]
nigo045,
i would be surprised if that solution works here.

mark1uk,
do you have rhythmbox-plugins installed? this is not an issue with gdm/gdm3/xdm. it's an issue with a possible lost of functionality in rhythmbox due to the update.
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6488
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests