[SOLVED] GNOME DE not working

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

[SOLVED] GNOME DE not working

Postby dcihon on Sat Jan 28, 2012 8:44 am

When I select GNOME I get the following error
Oh No! Something has gone wrong.
A problem has occurred and the system can't recover.
Please Log out and try again.

Not sure what else you need to know.
Thanks
Last edited by dcihon on Fri Feb 10, 2012 8:22 am, edited 1 time in total.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: GNOME DE not working

Postby mads on Sat Jan 28, 2012 9:12 am

User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1309
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Sat Jan 28, 2012 9:29 am

I have a high end nvidia card. I can do 3d acceleration.
It was working at one time. Something broke.
What is the command to tell you what video card I have?
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby mads on Sat Jan 28, 2012 9:31 am

dcihon wrote:I have a high end nvidia card. I can do 3d acceleration.
It was working at one time. Something broke.
What is the command to tell you what video card I have?

Ok, then it is something else. Sorry!
The command is:
Code: Select all
inxi -G
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1309
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Sat Jan 28, 2012 9:32 am

root@dcihon-linux-mint-debian:~# inxi -G
Graphics: Card nVidia G84 [GeForce 8600 GT] X.org 1) Res: 97x24 Gfx Data: N/A for root
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby mads on Sat Jan 28, 2012 10:04 am

dcihon wrote:root@dcihon-linux-mint-debian:~# inxi -G
Graphics: Card nVidia G84 [GeForce 8600 GT] X.org 1) Res: 97x24 Gfx Data: N/A for root

Why does it show: 'root@dcihon-linux-mint-debian:~#' ?
Are you logging in and out as root? If so, it is not strange that you are experiencing this issue, and more will follow.
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1309
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Sat Jan 28, 2012 10:39 am

no I just happened to run su - and then ran that command
here it is in my user terminal
dcihon@dcihon-linux-mint-debian:~$ inxi -G
Graphics: Card nVidia G84 [GeForce 8600 GT] X.Org 1.11.3.901 Res: 3200x1080@50.0hz
GLX Renderer GeForce 8600 GT/PCI/SSE2 GLX Version 3.3.0 NVIDIA 290.10
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Fri Feb 03, 2012 8:31 am

Still trying to rebuild my Gnome 3 in LMDE, not having much luck, looking for some help.
This is my Desktop machine. It is running fine on my Laptop.
I did something to trash it but I don't know what.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby iLobster on Fri Feb 03, 2012 9:59 am

Take out compiz from autostart.
iLobster
Level 2
Level 2
 
Posts: 69
Joined: Fri Jul 08, 2011 9:07 am

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Sat Feb 04, 2012 11:05 am

Did that and it is working.
I did read that somewhere. I forgot about that being a problem.
Thanks for reminding me.
Now in trying to solve this issue I have lost GNOME as a choice to load.
gnome-session is installed.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby iLobster on Mon Feb 06, 2012 3:40 am

dcihon wrote:Did that and it is working.
I did read that somewhere. I forgot about that being a problem.
Thanks for reminding me.
Now in trying to solve this issue I have lost GNOME as a choice to load.
gnome-session is installed.

Don't understand. You had Gnome option but it didn't work.
Now you can load it but you don't have such option. Correct? :D If so, how do you try to load it?

After installing Gnome 3.2 there are two logon options: Gnome and Gnome Classic.
iLobster
Level 2
Level 2
 
Posts: 69
Joined: Fri Jul 08, 2011 9:07 am

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Wed Feb 08, 2012 8:31 am

Sorry about the confusion.
In the process for me trying to fix this problem I lost the choices during login to select GNOME.
I obviously deleted something.
I think I had it working and then I must have deleted something.
I wish I could retrace my steps but I've done so many things on my system lately I don't know what I did when.
I am using Debian SID and have been trying various DE, Cinnamon, KDE, XFCE (my base install), LXDE.
I thought I could run all of these and test them out to see what I liked about each one.
Looks like I'm trying to do too much on one system and have it all confused.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: GNOME DE not working

Postby GeneC on Wed Feb 08, 2012 10:36 am

Hi dan!

Sounds like you might have deleted (or borked) something necessary when installing Cinnamon?
Why not try just re-installing 'gnome-shell'. (I would add 'gnome-common' also).
That might work for you.
Nothing to loose.
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

Qiana (Cinnamon)
Sparky XFCE (Debian Testing)
EvolveOS (Budgie)
User avatar
GeneC
Level 7
Level 7
 
Posts: 1560
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: GNOME DE not working

Postby dcihon on Fri Feb 10, 2012 8:21 am

@Gene,
I did that and also gnome-session.
Looks like I have it back.
I could have sworn I tried that before and it didn't work.
Maybe with changing sources and all kinds of things I got it all screwed up.
Anyway it now works.
thanks
Dan
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests