[SOLVED] Remmina quit working for me.

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read this

[SOLVED] Remmina quit working for me.

Postby dcihon on Thu Feb 02, 2012 1:10 pm

It was working just fine. Today it don't like me.
I am guessing some update but I don't know.
I am in Sid.
Not shure what else is needed to help troubleshoot.

If I run it out a terminal I get this info (It's not much to go on)
Code: Select all
danc@danc-linux-mint:~$ remmina
Remmina plugin VNC (type=Protocol) registered.
Remmina plugin VNCI (type=Protocol) registered.
Remmina plugin RDP (type=Protocol) registered.
Remmina plugin RDPF (type=File) registered.
Remmina plugin RDPS (type=Preference) registered.
xkbLayout: us   xkbVariant:
xkbLayout: us   xkbVariant:
find_keyboard_layout_in_xorg_rules: 409
detect_keyboard_layout_from_locale: 409
Using US (0x00000409)
Loading keymap evdev
xkbfilepath: /usr/share/freerdp/keymaps/evdev
Loading keymap aliases(qwerty)
xkbfilepath: /usr/share/freerdp/keymaps/aliases
kbd_init: detect_and_load_keyboard returned 1033
Remmina plugin SFTP (type=Protocol) registered.
Remmina plugin SSH (type=Protocol) registered.
freerdp_chanman_load_plugin: filename cliprdr
freerdp_chanman_load_plugin: /usr/lib/freerdp/cliprdr.so
MyVirtualChannelInit:
freerdp_chanman_pre_connect:
connecting to 10.1.1.249:3389
Error: SSL_NOT_ALLOWED_BY_SERVER
connecting to 10.1.1.249:3389
freerdp_chanman_post_connect: server name [10.1.1.249] chan_man->num_libs [1]
MyVirtualChannelOpen:
Segmentation fault
Last edited by dcihon on Sun Feb 12, 2012 11:48 am, edited 1 time in total.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Remmina quit working for me.

Postby xenopeek on Sat Feb 04, 2012 10:47 am

I though the error was the server is not allowing SSL, but looks like it tries again without SSL (scary :shock:) and then can connect. The segmentation fault is not really helpful. Does it give problems on all connections, or only to this server?

I'd consider using a different rdp solution.
Forum Rules | IRC Channel Rules
Image
Arch Linux / 64-bit / Gnome Shell
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 13708
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Remmina quit working for me.

Postby dcihon on Sat Feb 04, 2012 11:03 am

Its all the connections.
I am using KRDC for now.
I like remmina better though.
Must be some SID update that has broke it.
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: Remmina quit working for me.

Postby dcihon on Fri Feb 10, 2012 11:27 am

Vincent,
I really miss using Remmina.
Can this post be moved to Debian part of the forum so someone over there can help me troubleshoot my issue.
I guess no one else uses this except me or I am the only one having this problem.
Thanks
Dan
Kernel 3.2.0-3-amd64 x86_64 (64 bit) Distro Linux Mint Xfce Edition
ATI - Tracking - Testing
User avatar
dcihon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Sun Aug 07, 2011 2:15 pm
Location: Florissant, MO USA

Re: Remmina quit working for me.

Postby xenopeek on Fri Feb 10, 2012 12:08 pm

Your post is already in the Debian part of the forum. I suggest you post a short note that Sid breaks Remmina to this topic: viewtopic.php?f=198&t=70230 Include a link to this topic, perhaps those guys have an answer.

Sid is Unstable, not for nothing :wink: I hope somebody has the know-how to fix it though.
Forum Rules | IRC Channel Rules
Image
Arch Linux / 64-bit / Gnome Shell
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 13708
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: [SOLVED] Remmina quit working for me.

Postby kcozens on Wed Mar 20, 2013 2:21 pm

The posting says [SOLVED] but I didn't see a real solution to the problem.

Having recently had the same issue on my machine I did some testing. The problem was due to a corrupt connection settings file (one of the numbered .remmina files) located in ~/.remmina. I moved all of those files out of ~/.remmina, then put them back one at a time until I found which one caused remmina to seg fault. After deleting the bad connection settings file remmina worked as before.
kcozens
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Tue Mar 05, 2013 12:00 pm

Re: [SOLVED] Remmina quit working for me.

Postby MechanicalBear on Mon Dec 23, 2013 10:44 am

hi there
i found and place my easy solution at http://www.mechanicalbear.ru/20131223
MechanicalBear
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 23, 2013 10:42 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Software & Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests