HP dv5 Wireless Card No Longer Detected

Questions about hardware and drivers
Forum rules
Before you post please read how to get help

HP dv5 Wireless Card No Longer Detected

Postby wes0 on Sat Aug 06, 2011 10:47 pm

After suspending to RAM and waking the computer back up, my wireless card is no longer detected. I am running LMDE with all the latest updates. I saw there was a breakage for some wireless cards with a recent update (related to the package dnet-common). I do not have that package installed, so I am not affected by the break.

This is not the first time this has happened, but usually things would start working again. However, this time I decided to replace the wireless card with a spare as well, because I thought my card might be dying. This new card does not work either.

My computer model is an HP dv5z-1000 CTO. I have the latest BIOS drivers (which are supposed to solve an issue like this). There is no switch for the wireless in the BIOS. The wireless switch on the computer is on. Wired connection works.

Here are two commands that I know are usually helpful when troubleshooting this. Any thoughts anyone on what could be the problem? Thanks!

lspci
Code: Select all
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780/RS880 PCI to PCI bridge (int gfx)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 0)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [AHCI mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Link Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
01:05.1 Audio device: ATI Technologies Inc RS780 Azalia controller
08:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)


sudo iwconfig
Code: Select all
lo        no wireless extensions.

eth1      no wireless extensions.
wes0
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jun 04, 2011 7:34 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: HP dv5 Wireless Card No Longer Detected

Postby wes0 on Sun Aug 07, 2011 5:54 pm

Even though I had already changed wireless cards, I tried to "reseat" the current one today just to see if that would help. It didn't.
wes0
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jun 04, 2011 7:34 pm

Re: HP dv5 Wireless Card No Longer Detected

Postby thermodynamics4 on Mon Aug 08, 2011 2:04 am

wes0 wrote:Even though I had already changed wireless cards, I tried to "reseat" the current one today just to see if that would help. It didn't.


Hello, the problem is not on the card or in LMDE, the problem is the motherboard of your lap. It's a well known issue with dv5 and dv6000, including tx1000 all the series... stops working the wireless and then the video if it has nvidia on it...

Do you have the same problems with a usb card?
Thinkpad Lenovo T400 Core 2 Duo CPU P8400 2.26Mhz. 2G HD 250G. GM 4500 HD.Intel Pro Wireless Link 5100 AGN, Alfa 1000mw. LMDE, BackTrack and XP.

Thinkpad lenovo X61 T7500 2.2Mhz. 3Gb, HD 320G. Wireless 8191SE, Intel 3945, bluetooth. Debian 6.0, LMDE.
User avatar
thermodynamics4
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Thu Sep 09, 2010 3:50 pm
Location: Mexico


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: jekern77 and 4 guests