Galaxy Nexus on LMDE

Questions about hardware and drivers
Forum rules
Before you post please read this

Galaxy Nexus on LMDE

Postby camdecoster on Wed Dec 28, 2011 12:48 am

I recently bought a Galaxy Nexus LTE and I'm trying to use it on LMDE at Update Pack 3, connected in debug mode. This phone has to connect via MTP. I'm having a problem where it takes a long time for the phone to actually mount and then file transfers take so long that they might as well not be happening. I'm currently using mtp-tools and libmtp 1.1.1-1 (downloaded from the Debian unstable repository). When I run mtp-detect in debug mode with the following commands:

$ export LIBMTP_DEBUG=4
$ mtp-detect

it appears that the detection gets stuck in a loop, seemingly having a problem with the PTP protocol. I also ran mtp-detect with strace and it spit out some information about USB stuff, also appearing to get stuck in a loop. I can't be more specific because I'm having trouble copying the code (I can't pause the output, or break the program out of the loop).

Does anybody have any ideas why this might be happening or how I can fix it? At this point, I've only been able to transfer files to the device in a timely manner twice.
Dell m1330 :: Linux Mint 6.0
camdecoster
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 10, 2007 3:23 pm
Location: Denver, CO

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Galaxy Nexus on LMDE

Postby Oscar799 on Wed Dec 28, 2011 8:48 am

Moved here by moderator
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8700
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests