Canon 7D won't mount

Questions about hardware and drivers
Forum rules
Before you post please read this

Canon 7D won't mount

Postby weezy on Sat Feb 25, 2012 9:59 pm

this is the first time i've had trouble mounting a usb device (i'm running LMDE). my nikon D50 mounts fine but for some reason the Canon isn't mounting.
here's a look at the /var/log/messages..

Feb 25 18:34:50 weezy mtp-probe: bus: 1, device: 5 was not an MTP device
Feb 25 18:34:53 weezy kernel: [15590.017223] usb 1-1: USB disconnect, device number 5
Feb 25 18:34:55 weezy kernel: [15592.268036] usb 1-1: new high speed USB device number 6 using ehci_hcd
Feb 25 18:34:55 weezy mtp-probe: checking bus 1, device 6: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1a.7/usb1/1-1"
Feb 25 18:34:55 weezy kernel: [15592.401738] usb 1-1: New USB device found, idVendor=04a9, idProduct=319a
Feb 25 18:34:55 weezy kernel: [15592.401743] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
Feb 25 18:34:55 weezy kernel: [15592.401747] usb 1-1: Product: Canon Digital Camera
Feb 25 18:34:55 weezy kernel: [15592.401750] usb 1-1: Manufacturer: Canon Inc.
Feb 25 18:34:56 weezy mtp-probe: bus: 1, device: 6 was not an MTP device
Feb 25 18:35:59 weezy kernel: [15655.683772] usb 1-1: USB disconnect, device number 6

doesn't show up when i fdisk

there is no way in the menu on the 7D to change it to an MTP device which usually solves the problem.

halp?.. cheers
weezy
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Sat Jan 28, 2012 11:06 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Canon 7D won't mount

Postby weezy on Mon Feb 27, 2012 3:29 am

update: i'm using gtkam to get photos from my camera to my hard drive, works great.
weezy
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Sat Jan 28, 2012 11:06 am

Re: Canon 7D won't mount

Postby Oscar799 on Mon Feb 27, 2012 5:27 am

Moved here by moderator
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8847
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: Canon 7D won't mount

Postby DataMan on Mon Feb 27, 2012 11:52 am

Just a wild guess - try installing mtp-tools .

-DataMan
Linux'd since 2005 Linux ID 422356 Ubuntu ID 15015
User avatar
DataMan
Level 6
Level 6
 
Posts: 1208
Joined: Thu Dec 04, 2008 6:47 am
Location: Carmel, Indiana USA at /var/www

Re: Canon 7D won't mount

Postby ej64 on Mon Feb 27, 2012 12:22 pm

Feb 25 18:34:56 weezy mtp-probe: bus: 1, device: 6 was not an MTP device

Change the usb connector to MTP (camera menu)
Thinkpad X220 with Samsung SSD running Xubuntu 13.04
I'm getting old gladly -- I don't like to die young ...
ej64
Level 4
Level 4
 
Posts: 326
Joined: Tue Nov 24, 2009 7:43 am
Location: somewhere in Germany


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests