Audio device gone after suspend

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Audio device gone after suspend

Postby Zyzz on Tue Apr 15, 2014 12:37 pm

Hi there,

my USB Audio (speakers) is gone after I wake my PC from suspend. Only a reboot helps getting it back. (Or unplugging and plgging them again does it too but that's not long term solution either.)
It's not listed under pulseaudio volume manager nor in alsamixer.
The worst is that my music is then playing on my headphones and it's very loud (I can hear the music playing without having them on my head), so I fear it might damage them in the long run.

It also doesn't appear to happen every time maybe 50% of the time.

Is there a certain log where I could check what may happen when it's gone? Is suspend deactivating the usb devices?

Maybe it's the storage the speakers have. They seem to have drivers on them for windows.It also is plugged in USB 3.0. (I can't use USB 2.0 as if I have legacy support activated it tries reading this storage and makes the bootup take 2-3 minutes whereas I need legacy support for my keyboard. In short legacy for 2.0 but not 3.0.)

I'm using/running:
LMDE (Cinnamon)
USB Speakers from Edifier on USB 3.0
Creative Audigy 2 ZS as main soundcard for my headphones

Let me know if you need to know something specific. :)
Zyzz
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Wed Aug 01, 2012 5:46 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest