flashplugin and pulseaudio

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby blowtorch on Sun Oct 31, 2010 11:29 am

gotjazz wrote:uhm at the risk of seeming a bit spammy and annoying

I can only repeat that this needs stickying - every couple of days this thread needs linking because someone new starts another "sound not working" thread without having realized it's flash/pulse -related.


+1

Yes I totally agree this is a known issue that pulse audio didnt come configured with LMDE and this thread fixes the issue and this needs to be stickied ... btw there are some useless nonsense stickies but this one actually fixes issues that ever user has after they install LMDE

STICKY
User avatar
blowtorch
Level 3
Level 3
 
Posts: 101
Joined: Sun Sep 05, 2010 10:03 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby smartjack on Sun Jan 09, 2011 6:20 pm

Geez...

Sorry for reviving .. but doesn't work for me... either vlc or firefox/flash :(
smartjack
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 07, 2011 12:10 pm

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby mads on Mon Apr 11, 2011 9:29 pm

smartjack wrote:Geez...

Sorry for reviving .. but doesn't work for me... either vlc or firefox/flash :(

Ok, same for me, but when I changed the driver from oss to alsa, then it works fine.
Try totem while playing a youtube video. You'll see that it works. Then go to your
music players audio preferences (I use smplayer) and change driver to alsa.

Hope it helps. :)
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1309
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby terdon on Sun May 15, 2011 3:19 pm

No dice for me either. I had fixed this problem on my desktop a few months ago as described here. However, I installed LMDE on my laptop a few days ago and sound.conf was configured in this way out of the box. New iso I guess, great!

However, this does not solve the problem. Programs are getting exclusive use of the sound card. I have also tried using vlc with alsa and get the same behavior: there is no sound if a browser (for example) is open on a youtube page at the same time.

Any ideas?
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby terdon on Wed Jun 15, 2011 5:24 am

bump?
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby terdon on Thu Jun 16, 2011 6:38 am

OK, replacing flashplayer-mozilla with flashplayer-nonfree fixes the issue. I was under the impression that I had already tried this and it didn't work. Guess I was wrong...
User avatar
terdon
Level 4
Level 4
 
Posts: 276
Joined: Tue Jan 13, 2009 2:52 pm
Location: Marseille

Re: flashplugin and pulseaudio

Postby dawgdoc on Thu Jun 16, 2011 8:12 pm

glad you were able to get flash working for you, terdon
Image

SYSTEM: Compaq Presario CQ62 Dual-Boot: Mint 17 Cinnamon, LMDE
READING: Smoke Screen by Dick Francis
User avatar
dawgdoc
Level 9
Level 9
 
Posts: 2716
Joined: Mon Oct 05, 2009 12:53 am
Location: Kentucky, USA the land of Mint Juleps

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Previous

Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests