warning: gnome-alsamixer seems to trash sound-setup

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

warning: gnome-alsamixer seems to trash sound-setup

Postby gotjazz on Wed Jan 19, 2011 3:50 am

hey everyone

i have to get to uni now so i don't really have time to chekc if it changed .asoundrc or whatever else.
just dropping in to say: do NOT install that package form the debian repos atm. i just did that and suddenly all sound is gone
as far as i can see in pavucontrol etc nothing has changed in the pulse setup and all other gui things seem to look okay too. when i get back home (or at the latest tomorrow) I'll google a bit and check other sound-configuration stuff and actual setup files and file a bug-report if i find out what it's actually doing.....
Image
User avatar
gotjazz
Level 4
Level 4
 
Posts: 386
Joined: Fri May 28, 2010 11:38 am
Location: Vienna, Austria

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: warning: gnome-alsamixer seems to trash sound-setup

Postby CiaW on Wed Jan 19, 2011 10:44 pm

I installed it a couple of days ago when I was trying to figure out how to get my new webcam to record sound, and my sound is still working ok. I didn't change any of the settings with it, at least not yet. (It turns out I had to change the input device for sound to record from the webcam mic, it works fine now...)

Did you reboot after installing it or install other stuff at the same time? Are you on 32 or 64 bit lmde? That wasn't the only thing I installed, but at any rate I did install gnome-alsamixer and my sound is working...
CiaW
Level 3
Level 3
 
Posts: 170
Joined: Fri Sep 10, 2010 11:39 am
Location: Spokane Wash, USA

Re: warning: gnome-alsamixer seems to trash sound-setup

Postby gotjazz on Thu Jan 20, 2011 10:24 am

no I didn't do anything at the same time. only since then.

I have reconfigured a lot of sound stuff since then so i can't really say anymore what the issue was then - but before i did that i trashed all custom config things i had from before (.asoundrc etc.) and the problem was gone.

oh and CiaW: you are using lmde, right? Because in the main editions gnome-alsamixer never gave me any trouble either
Image
User avatar
gotjazz
Level 4
Level 4
 
Posts: 386
Joined: Fri May 28, 2010 11:38 am
Location: Vienna, Austria

Re: warning: gnome-alsamixer seems to trash sound-setup

Postby CiaW on Thu Jan 20, 2011 2:03 pm

Yes, using lmde 64bit.
CiaW
Level 3
Level 3
 
Posts: 170
Joined: Fri Sep 10, 2010 11:39 am
Location: Spokane Wash, USA


Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests