[SOLVED] Youtube stopped working in Firefox

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

[SOLVED] Youtube stopped working in Firefox

Postby DynamicMan on Tue Jun 07, 2011 9:12 am

This seems like a bit of an odd problem to me.

Since a couple of days, every time I use FIrefox to visit Youtube I get only a black rectangle where the flash video player should be. Other video sites seems to be working fine (the ones I tried so far at least), and I can view Youtube in Chromium.

The strangest part is that I actually found a way to view youtube videos in said firefox browser - it seems to work fine if I enable "private browsing"...

So, dear community, what's up with that? :?
Last edited by DynamicMan on Fri Jun 10, 2011 5:44 am, edited 1 time in total.
DynamicMan
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Thu Apr 21, 2011 5:19 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Youtube stopped working in Firefox

Postby lmintnewb on Wed Jun 08, 2011 8:52 am

Dunno could suggest a bunch of stuff. But think easiest would be to maybe backup your bookmarks. Uninstall/reinstall or mark for reinstall in synaptic ? See if that helps any. Sounds like a strange deal. Though nobody knows your comp, what you've done ( or haven't done ... whatever ) with it like you would. Maybe a plugin ... maybe a who knows what.

(edit) Might try telling people what version of FF and which Mint release is involved in this mystery too. Can't hurt ...
lmintnewb
Level 7
Level 7
 
Posts: 1574
Joined: Fri Apr 01, 2011 5:13 pm

Re: Youtube stopped working in Firefox

Postby secipolla on Wed Jun 08, 2011 12:16 pm

If it works in private browsing it may be a cookie issue. Simply clear your cookies and cache and try again.

-edit- deleting the contents of ~/.macromedia too will remove the flash cookies as well.
secipolla
Level 4
Level 4
 
Posts: 356
Joined: Sun Sep 05, 2010 5:19 pm

Re: Youtube stopped working in Firefox

Postby MrPink on Wed Jun 08, 2011 9:47 pm

I have a very similar problem. viewtopic.php?f=48&t=74536&start=0

I have tried reinstalling mint-flashplugin-x64 and switching back and forth between that and flashplugin-nonfree with no luck.
User avatar
MrPink
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Thu May 26, 2011 8:27 am
Location: Aarhus, Denmark

[SOLVED] Re: Youtube stopped working in Firefox

Postby DynamicMan on Fri Jun 10, 2011 5:42 am

Sorry about not posting software specifics in my first post, I use LMDE with all updates (level 1 through 5) installed via MintUpdate, which means I currently use Firefox 3.6.13.

Before creating this thread I had tried uninstalling mint-flashplugin and installing flashplugin-nonfree instead, as well as marking firefox for reinstall in synaptic, both without success. However, I tried lmintnewb's suggestion of uninstalling firefox completely and then installing it again, and that worked.

I will try secipolla's idea if it happens again. It seems a bit simpler and less intrusive, assuming it works. :)

Thanks for your help everybody!
DynamicMan
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Thu Apr 21, 2011 5:19 am


Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests