LMDE No audio

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

LMDE No audio

Postby newbiemint on Fri Dec 16, 2011 9:47 am

Hello,

My main OS is windows 7. I am using linux mint (LMDE 64Bit) under virtual box, i did a fresh install. But there is no audio that i can hear in linux mint. I've raised the audio bar to maximum. Still no sound. Please help

Thanks
newbiemint
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 16, 2011 9:44 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE No audio

Postby Oscar799 on Fri Dec 16, 2011 9:56 am

Moved here by moderator
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8893
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: LMDE No audio

Postby Gerd50 on Fri Dec 16, 2011 11:02 am

What is the output of

Code: Select all
cat /proc/asound/cards
I believe in everything, except humans.

LM9, Debian Testing Xfce, Debian Sid Xfce - CPU/Amd64 2,6Ghz, Graphics/Nvidia 9600 GT, Sound/SB Audigy4 emu10K1
User avatar
Gerd50
Level 5
Level 5
 
Posts: 738
Joined: Wed Jul 22, 2009 3:42 pm
Location: Fishtown, Germany

Re: LMDE No audio

Postby GarryRicketson on Sat Mar 17, 2012 10:46 pm

Gerd50 wrote:What is the output of

Code: Select all
cat /proc/asound/cards

This was a pretty old post, and it looks like he never responded, however, I am also having trouble with sound, if I connect external speakers, they work. But at this time I have no external speakers, so I want to use the internal speaker,..but it dose not work, when using linux, it dose work, when using dos, (that is a entirely different partition), windows, is not a factor, I do not have it.
Below, is the results (output) when I ran the above command,..
output for:
cat /proc/asound/cards
0 [I82801DBICH4 ]: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4
Intel 82801DB-ICH4 with AD1981A at irq 17

If more info is needed, let me know, and thank you in advanced,
from Garry
P.S , I will respond, I tagged this , so I will get notified if there is any response
From Garry
My Web Site

Using: LINUX MINT 10 (Juliet)
Image
User avatar
GarryRicketson
Level 2
Level 2
 
Posts: 83
Joined: Sun Oct 16, 2011 10:15 pm
Location: Cuencame,Durango,Mexico


Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests