Response delay since UP5 (NVidia graphics ?)

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

Response delay since UP5 (NVidia graphics ?)

Postby jan_goyvaerts on Thu Sep 20, 2012 3:52 am

First of all: great job with UP5 ! It was visibly an extensive update. And it fixed the Nvidia twinview issue I had. A huge relief !

However, since UP5 there's a +/- 1 second lag in response. Typically for graphical things - I think. For example switching between tabs in Chrome takes a second each time. Also for switching between applications. That wasn't the case for UP4. But whatever the reason, I'd rather have a functional and slower system than a broken one. Which doesn't mean I wouldn't mind to fix this too of course. :-)

Is this a known problem ? I'm including the X conf file. Maybe there's an obvious flaw in there ?

This is the /etc/X11/xorg.conf as produced by the update. (Done by doing dist-upgrade by the way.)

Code: Select all
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 295.20  (pbuilder@cake)  Wed Feb 15 20:32:16 UTC 2012


Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
jan_goyvaerts
Level 2
Level 2
 
Posts: 57
Joined: Tue Nov 29, 2011 4:53 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Response delay since UP5 (NVidia graphics ?)

Postby maxibuntu on Fri Sep 21, 2012 1:18 pm

Would you be so kind to read through this post?

viewtopic.php?f=198&t=112788

I have a twinview setup also and it slows down my computer considerably. Xorg is eating 30% CPU on a dual core. Can you confirm that (run top or htop)? Do you use the TV out also?

TIA
maxibuntu
Level 2
Level 2
 
Posts: 87
Joined: Thu Nov 24, 2011 9:56 am
Location: Rotterdam, Netherlands


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests