SOLVED acpid and shutting down.

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules

SOLVED acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Mon Mar 17, 2014 12:22 pm

The shutting down of my mate-desktop begins normally but then waits for approx 20 secs. Then appears
Code: Select all
acpid exiting

and the shutting down ends normally within 1 sec.
I think the cause of the delay is that acpid-thing.
What is it? (it first says "acpid client rule loaded" and further "client connected from xxxx" everytime another number of 4 digits)
And what can I do about the delay?
I ran
Code: Select all
dmesg | grep acpi
and got
Code: Select all
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x02] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x03] lapic_id[0x01] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x04] lapic_id[0x03] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0xff] high edge lint[0x1])
[    0.095395] acpiphp: ACPI Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.5
[    0.109943] acpi PNP0A08:00: Requesting ACPI _OSC control (0x1d)
[    0.110085] acpi PNP0A08:00: ACPI _OSC control (0x1c) granted
[    0.110212] acpi PNP0A08:00: ignoring host bridge window [mem 0x000c8000-0x000dffff] (conflicts with Video ROM [mem 0x000c0000-0x000cd7ff])
[    0.110214] acpi PNP0A08:00: [Firmware Info]: MMCONFIG for domain 0000 [bus 00-3f] only partially covers this bridge
[    0.137430] Found 1 acpi root devices
[    5.923176] ACPI: Requesting acpi_cpufreq
[    6.959237] acpi device:37: registered as cooling_device4
Last edited by jakke5 on Sun Apr 06, 2014 11:53 am, edited 1 time in total.
jakke5
Level 3
Level 3
 
Posts: 101
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Sat Mar 22, 2014 4:08 am

A live-session does not wait at shutting down

I ran
Code: Select all
dmesg | grep acpi
on a live-session. The outcome is the same as on the installed system. Except for the last lines.
Live-memory-stick-session says
Code: Select all
[    0.138354] Found 1 acpi root devices
[    1.459387] acpi device:37: registered as cooling_device0
[    8.742124] ACPI: Requesting acpi_cpufreq

The installed system says
Code: Select all
[    0.137430] Found 1 acpi root devices
[    5.923176] ACPI: Requesting acpi_cpufreq
[    6.959237] acpi device:37: registered as cooling_device4

Cooling_device0 or cooling_device4
jakke5
Level 3
Level 3
 
Posts: 101
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm

Re: acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Sun Apr 06, 2014 11:52 am

I finally decided to solve the problem by re-installing LMDE.
It now runs smoothly without any problems.
jakke5
Level 3
Level 3
 
Posts: 101
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests