SOLVED acpid and shutting down.

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read how to get help

SOLVED acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Mon Mar 17, 2014 12:22 pm

The shutting down of my mate-desktop begins normally but then waits for approx 20 secs. Then appears
Code: Select all
acpid exiting

and the shutting down ends normally within 1 sec.
I think the cause of the delay is that acpid-thing.
What is it? (it first says "acpid client rule loaded" and further "client connected from xxxx" everytime another number of 4 digits)
And what can I do about the delay?
I ran
Code: Select all
dmesg | grep acpi
and got
Code: Select all
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x02] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x03] lapic_id[0x01] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x04] lapic_id[0x03] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0xff] high edge lint[0x1])
[    0.095395] acpiphp: ACPI Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.5
[    0.109943] acpi PNP0A08:00: Requesting ACPI _OSC control (0x1d)
[    0.110085] acpi PNP0A08:00: ACPI _OSC control (0x1c) granted
[    0.110212] acpi PNP0A08:00: ignoring host bridge window [mem 0x000c8000-0x000dffff] (conflicts with Video ROM [mem 0x000c0000-0x000cd7ff])
[    0.110214] acpi PNP0A08:00: [Firmware Info]: MMCONFIG for domain 0000 [bus 00-3f] only partially covers this bridge
[    0.137430] Found 1 acpi root devices
[    5.923176] ACPI: Requesting acpi_cpufreq
[    6.959237] acpi device:37: registered as cooling_device4
Last edited by jakke5 on Sun Apr 06, 2014 11:53 am, edited 1 time in total.
jakke5
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Sat Mar 22, 2014 4:08 am

A live-session does not wait at shutting down

I ran
Code: Select all
dmesg | grep acpi
on a live-session. The outcome is the same as on the installed system. Except for the last lines.
Live-memory-stick-session says
Code: Select all
[    0.138354] Found 1 acpi root devices
[    1.459387] acpi device:37: registered as cooling_device0
[    8.742124] ACPI: Requesting acpi_cpufreq

The installed system says
Code: Select all
[    0.137430] Found 1 acpi root devices
[    5.923176] ACPI: Requesting acpi_cpufreq
[    6.959237] acpi device:37: registered as cooling_device4

Cooling_device0 or cooling_device4
jakke5
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm

Re: acpid and shutting down.

Postby jakke5 on Sun Apr 06, 2014 11:52 am

I finally decided to solve the problem by re-installing LMDE.
It now runs smoothly without any problems.
jakke5
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Sat Mar 01, 2014 12:50 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests