After UPdate Monitor Problems

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules

After UPdate Monitor Problems

Postby TenEleven on Tue Mar 01, 2011 1:48 am

I am a new linux user and I'm enjoying its benifits; However, I am having a difficult time with my external monitor. Before my LInux MInt Debian system update, my monitor was working fine. But after I updated my system, my external monitor keeps flickering on and off and returns with the appropriate image. By FLickering on and off i mean, turns black and then conveys the correct picture about 2 secs later. I need some help thank you guys.
TenEleven
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 01, 2011 1:40 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: After UPdate Monitor Problems

Postby mads on Wed Mar 02, 2011 2:27 pm

I am experiencing a similar problem. I have LMDE 32-bit, and after last updates my monitor flashes/flickers continuously every 15-20 seconds. I've tried to figure out which package/packages cause this with no hell.

lspci -v | grep VGA
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV 610LE PCI [Radeon HD 2400] (prog-if 00 [VGA controller])

inxi -F
Graphics:
Card ATI RV 610LE PCI [Radeon HD 2400] X.Org 1.7.7 Res: 1680x1050@60.0hz
GLX Renderer Mesa DRI R600 (RV610 94CC) 20090101 x86/MMX/SSE2 TCL DRI2 GLX Version 1.5 Mesa 7.7.1 Direct Rendering Yes
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1302
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: After UPdate Monitor Problems

Postby mads on Fri Mar 04, 2011 3:53 pm

I had to replace Mesa with ATI Proprietary Driver to fix my issue.
I guess this is the price I have to pay for the Testing repo.
User avatar
mads
Level 6
Level 6
 
Posts: 1302
Joined: Wed Nov 03, 2010 3:44 pm

Re: After UPdate Monitor Problems

Postby TenEleven on Sat Mar 05, 2011 12:08 am

Yeah, I reinstalled linux mint because my harddrive failed got a new harddrive. BUt you are right I think I was using testing drivers, since the reinstallation no more screen flickers.
TenEleven
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 01, 2011 1:40 am


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests