LMDE BREAKAGES - tracking TESTING

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby GregE on Sun Feb 19, 2012 5:27 pm

kruijf, it does not matter whether you machine is physically 32bit or 64bit. It is all about which one you installed. Any modern machine can run either.

As you have a 486 kernel installed, it means that you have installed the 32bit version. You cannot just change to 64bit by changing the kernel. The 486 kernel is the lowest usable kernel and is the default install.

The correct kernel for your machine and installation is the 686-PAE kernel.

Chris M's list is correct.

linux-image-3.2.0-1-686-pae
linux-headers-3.2.0-1-686-pae
linux-headers-3.2.0-1-common
linux-image-686-pae
linux-headers-686-pae
linux-kbuild-3.2
User avatar
GregE
Level 4
Level 4
 
Posts: 455
Joined: Sun Jan 16, 2011 6:24 am
Location: Melbourne, Australia

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby kruijf on Tue Feb 21, 2012 3:42 pm

GregE wrote: You cannot just change to 64bit by changing the kernel.


I know you cannot just change the kernel for 64bit, i didth a 64bit install. The result whas the same problem as whit 32bit. installing the 686-PAE in 32bit results in the same problem. Every time i got a log out of my system.

I solved the problem whit a install of Debian Testing, and the problem is gone.
Acer Aspire 5749: Linux Mint 13 Cinnamon


dropbox

Linux steunpunt Soest

Twitter: @bdekruijf

Team Member of the Dutch support forum.
User avatar
kruijf
Level 3
Level 3
 
Posts: 117
Joined: Sat May 29, 2010 2:43 pm
Location: Soest, Netherlands

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby zerozero on Tue Feb 21, 2012 3:59 pm

kruijf :) if debian testing is working for you, wonderful!
that leads me to think that your previous issue was the flash v. you had installed (probably still 10.x) and having 5 flash v. in the repo doesn't help either
Screenshot-11.png
Screenshot-11.png (38.66 KiB) Viewed 4216 times
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby kruijf on Tue Feb 21, 2012 4:09 pm

I think i had the mint-flashpluging 11 but i dont know for sure.
Whit Debian Testing everything is working normal and good, in the past i had all ready Debian stable.
But went to Mint for the eye candy, no i'am back whit Debian does not means that i let Mint go.
I still are a Team member of Linux Mint NL, and whil test every new Mint in Vbox becaus Mint is a very good distro.
Also i install Mint whit new Linux users, and my second laptop is getting Mint also.
Acer Aspire 5749: Linux Mint 13 Cinnamon


dropbox

Linux steunpunt Soest

Twitter: @bdekruijf

Team Member of the Dutch support forum.
User avatar
kruijf
Level 3
Level 3
 
Posts: 117
Joined: Sat May 29, 2010 2:43 pm
Location: Soest, Netherlands

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Thu Feb 23, 2012 10:05 pm

nvidia-glx
Debian Wheezy amd64 + nvidia-glx-290.10-1 and xserver-xorg-video-nvidia + linux-image-3.2.0-1-amd64 = FAIL

No joy with nvidia-glx v295 from sid, either.

See if your card is a "supported product:"
Code: Select all
lspci -v | less

http://www.nvidia.com/object/linux-display-amd64-295.20-driver.html

I'm able to get rid of the nvidia-glx packages in synaptic by booting into an older kernel.

(Psst. If this problem affects you, and you're using Cinnamon, please let me know whether it crashes when you restart twice.)
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Thu Feb 23, 2012 11:12 pm

The new google-chrome-unstable 19.0.1049.3 dev closes a few seconds after launching.

Code: Select all
$ google-chrome
Aborted
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby GregE on Fri Feb 24, 2012 12:32 am

My Google Chrome is working fine (64bit) Version 19.0.1049.3 dev, although my system is Sid based.

If it is just you rather than everyone on testing then try a fix that often works. Rename ~/.config/google-chrome to google-chrome.sav and restart with a clean config.
User avatar
GregE
Level 4
Level 4
 
Posts: 455
Joined: Sun Jan 16, 2011 6:24 am
Location: Melbourne, Australia

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Fri Feb 24, 2012 12:46 am

GregE wrote:My Google Chrome is working fine (64bit) Version 19.0.1049.3 dev, although my system is Sid based.

If it is just you rather than everyone on testing then try a fix that often works. Rename ~/.config/google-chrome to google-chrome.sav and restart with a clean config.
It does feel like a sync problem.
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby zerozero on Fri Feb 24, 2012 7:17 pm

Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Fri Feb 24, 2012 8:57 pm

No, that box is new -- it was supposed to be a freeBSD server, but that didn't work out. :lol: Just trying to upgrade from nouveau for the first time. That will definitely come in handy, thanks for the link.
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Tue Feb 28, 2012 4:50 am

Still no luck with the latest kernel update. Back to nouveau for now.
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby zerozero on Tue Feb 28, 2012 9:28 pm

ohh :evil: is that a 32 or 64bit system? if 32 are you still using the 486 kernel or already installed the 686-pae? and the headers? and dkms? and kbuild? a lot of questions :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby mockturtl on Tue Feb 28, 2012 10:33 pm

zerozero wrote:ohh :evil: is that a 32 or 64bit system? if 32 are you still using the 486 kernel or already installed the 686-pae? and the headers? and dkms? and kbuild? a lot of questions :mrgreen: :lol: :mrgreen:
:lol: Here we go...

amd64, I have dkms, I think I have the headers installed correctly:

Code: Select all
$ apt-cache policy linux-image-3.2.0-1-amd64
linux-image-3.2.0-1-amd64:
  Installed: 3.2.6-1
  Candidate: 3.2.6-1
(wheezy box, I also have 3.2.4-1 on my UP4 box with GeForce 8800 GT; no nvidia-glx there either)

Didn't know about kbuild, I'll look into that.
Image
User avatar
mockturtl
Level 4
Level 4
 
Posts: 442
Joined: Sat Oct 09, 2010 8:51 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby zerozero on Sun Mar 04, 2012 3:31 pm

we have to search for these small things to keep this topic alive :mrgreen: :lol:
today's update of
Code: Select all
Start-Date: 2012-03-04  15:04:50
Commandline: apt-get dist-upgrade
[...]
Upgrade:[...]gnome-tweak-tool:amd64 (3.2.2-2, 3.2.2-3), [...]
End-Date: 2012-03-04  15:07:11

breaks the user-theme extension;
the fix is
Code: Select all
Start-Date: 2012-03-04  19:19:31
Commandline: /usr/sbin/synaptic
Reinstall: gnome-shell-extensions:amd64 (3.2.3-1), gnome-tweak-tool:amd64 (3.2.2-3)
End-Date: 2012-03-04  19:19:38

HTH :wink:
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby viking777 on Mon Mar 12, 2012 6:47 am

we have to search for these small things to keep this topic alive


Not today.

Upgrade to kernel 3.2.0-2 resulted in graphics failure. Easily cured by an upgrade of nvidia-kernel-dkms followed by a reboot ( the reboot wasn't necessary to get the graphics back but necessary to cure the dreadful overheating/slow performance/lack of acceleration/gnome-fallback/gdm3 runaway, that resulted from the upgrade).

All OK now though (or so it seems, it has only been running for 5 minutes).
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
Image
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
 
Posts: 5153
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby zerozero on Mon Mar 12, 2012 7:32 am

that's what gives hit the "y" key before checking the news :mrgreen: same here
nvidia doesn't rebuild against the new kernel (not automatically, we have to force it as viking pointed out in the post above)

VB also fails;
i'm a total n00b in that matter, so this is more a question than a solution: i reinstalled vb-dkms and it's working now. it's all it takes or shall i take any extra steps?
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6489
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby viking777 on Mon Mar 12, 2012 7:43 am

VB also fails;


Thanks for the reminder, I will have to do that as well. Reinstalling vb-dkms is all that is usually necessary for me.

Its ironical this, a few months ago I switched over to using sgfxi for nvidia installs, but I switched back to dkms because I had to run sgfxi after every kernel update, but now I have to update nvidia-kernel-dkms every time instead. I might as well have stayed where I was.
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
Image
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
 
Posts: 5153
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 10 Fev

Postby GeneC on Mon Mar 12, 2012 7:49 am

viking777 wrote:.............Its ironical this, a few months ago I switched over to using sgfxi for nvidia installs, but I switched back to dkms because I had to run sgfxi after every kernel update, but now I have to update nvidia-kernel-dkms every time instead. I might as well have stayed where I was.


It is confusing, isn't it. Image
I am staying with sgfxi. Its simple, it always works, but necessary every kernel upgrade.
GeneC

AMD Phenom2x4 3.2 ghz, 12GB DDR3, Nvidia GTX 460

Qiana (Cinnamon)
Sparky XFCE (Debian Testing)
Sparky Gnome 3.14 (SID)
EvolveOS (Budgie)
User avatar
GeneC
Level 7
Level 7
 
Posts: 1566
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 12 Mar

Postby ptruchon on Wed Mar 21, 2012 1:18 am

On one partition, I'm using LMDE-Xfce tracking latest and I'm very pleased. I used the repo posted here: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&t=76556 without problem.

Now, I'd like to install LMDE tracking testing on my other partition to play with GNOME 3. Which repo should I use? Would it make sense to mention these at the beginning of the thread?

Cheers!
ptruchon
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Sun Nov 20, 2011 10:25 pm

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 12 Mar

Postby cecar on Wed Mar 21, 2012 12:33 pm

ptruchon wrote:Now, I'd like to install LMDE tracking testing on my other partition to play with GNOME 3. Which repo should I use? Would it make sense to mention these at the beginning of the thread?

Cheers!


This i believe.

Code: Select all
deb http://packages.linuxmint-fr.net/ debian upstream import romeo main
deb http://ftp.se.debian.org/debian/ testing main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
deb http://www.debian-multimedia.org testing main non-free
cecar
Level 4
Level 4
 
Posts: 365
Joined: Tue Aug 24, 2010 2:47 am
Location: Stenungsund, Sweden

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
PreviousNext

Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests