LMDE updating problems - Solved

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

LMDE updating problems - Solved

Postby TonyKZ1 on Wed Mar 23, 2011 2:41 pm

from the cli:
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

it lists the software sources and then this.

Reading package lists... Error!
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/packages.linuxmint.com_dists_debian_main_binary-i386_Packages
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.

After trying to run the update manager I got a similar message.
E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/packages.linuxmint.com_dists_debian_main_binary-i386_Packages
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
E: _cache->open() failed, please report.


Any ideas?
Thanks, Tony
Last edited by TonyKZ1 on Thu Mar 24, 2011 11:20 am, edited 1 time in total.
TonyKZ1
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Fri Jun 25, 2010 2:47 pm
Location: Southeast Missouri, USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE updating problems

Postby dawgdoc on Wed Mar 23, 2011 10:54 pm

In terminal try these commands
Code: Select all
sudo rm /var/lib/apt/lists/* -vf
sudo apt-get update

It worked for me in the past when I had the same error. I found it again by searching the forum for header. I had to check about 4 threads to find the answer.
Image

SYSTEM: Compaq Presario CQ62 Dual-Boot: Mint 13 Gnome x32 PAE, LMDE
READING: The Autobiography of Benvenuto Cellini
User avatar
dawgdoc
Level 9
Level 9
 
Posts: 2690
Joined: Mon Oct 05, 2009 12:53 am
Location: Kentucky, USA the land of Mint Juleps

Re: LMDE updating problems

Postby TonyKZ1 on Thu Mar 24, 2011 11:18 am

That fixed it, thanks I appreciate it.
Tony
TonyKZ1
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Fri Jun 25, 2010 2:47 pm
Location: Southeast Missouri, USA

Re: LMDE updating problems - Solved

Postby gosa on Tue Mar 29, 2011 12:20 pm

Ran into the same issue this morning, and found this thread after a bit of a detour...

I'll join in with my thanks to dawgdoc:

- Thanks!

Edit: Seems I read some parts of this thread a bit to fast...
Last edited by gosa on Wed Mar 30, 2011 12:26 am, edited 1 time in total.
gosa
Level 4
Level 4
 
Posts: 304
Joined: Mon Nov 01, 2010 5:12 am
Location: Spain

Re: LMDE updating problems - Solved

Postby dawgdoc on Tue Mar 29, 2011 9:00 pm

You are both welcome. I am glad all is working for you again.
Image

SYSTEM: Compaq Presario CQ62 Dual-Boot: Mint 13 Gnome x32 PAE, LMDE
READING: The Autobiography of Benvenuto Cellini
User avatar
dawgdoc
Level 9
Level 9
 
Posts: 2690
Joined: Mon Oct 05, 2009 12:53 am
Location: Kentucky, USA the land of Mint Juleps

Re: LMDE updating problems - Solved

Postby m2nis on Fri May 25, 2012 11:44 am

Same problem, same solution. :-)

Thank you !
m2nis
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Thu Jun 23, 2011 2:44 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 6 guests