Error updating LMDE

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

Error updating LMDE

Postby airforcefalco on Fri Jun 03, 2011 9:02 am

Here is the message I am getting running the update manager:

E: Encountered a section with no Package: header
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/packages.linuxmint.com_dists_debian_import_i18n_Translation-en
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
E: _cache->open() failed, please report.

I went to information and this is what it said:

++ Launching mintUpdate in root mode
++ Starting refresh
++ Auto-refresh timer is going to sleep for 15 minutes, 0 hours and 0 days
-- Error in checkAPT.py, could not refresh the list of packages

I've tried manually installing the updates but that doesnt work either. I've also tried to google the problem and I havent found a solution.

Thank you for your time!
airforcefalco
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 03, 2011 8:46 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Error updating LMDE

Postby tdockery97 on Fri Jun 03, 2011 10:28 am

I think that may be a problem affecting all of Debian Testing. I downloaded and installed straight Debian Testing from the weekly builds yesterday and when I ran sudo apt-get update I got the error you described, but with the Debian repos rather than Mint:

So it's not a Mint-specific problem. I haven't tried it yet, but I found this possible solution:
http://www.go2linux.org/problem-upgradi ... kage-cache

So the command line fix is the following:
Code: Select all
sudo rm /var/lib/apt/lists/* -vf


Hope it works for you.
Image
Mint 17 Cinnamon
HP Pavilion 17 Notebook, 8GB DDR3, 2.5GHZ A10-APU, Radeon HD 8650G
User avatar
tdockery97
Level 13
Level 13
 
Posts: 4881
Joined: Sun Jan 10, 2010 8:54 am
Location: Salem, Oregon

Re: Error updating LMDE

Postby airforcefalco on Fri Jun 03, 2011 1:08 pm

Well it did work, I am able to update without getting that error, but now the problem is that it displays nothing. No text or anything. I'm going to try some basic troubleshooting and see if I can fix it.


Thank you for the help, it was much appreciated!!
airforcefalco
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 03, 2011 8:46 am


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests